Vessahätä ei kysele maksukykyä

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Kun vessahätä yllättää muualla kuin kotona, kylässä, työpaikalla tai koulussa, eli esimerkiksi kaupungilla kierrellessä, ovat konstit vähissä. Ilmaisia vessoja saa nimittäin metsästää.

Ainoat ilmaiset vessat ovat oikeastaan kauppakeskuksissa ja elokuvateattereissa, mutta esimerkiksi usein myös osa kauppakeskusten vessoista on maksullisia.
Lisäksi kauppakeskuksia ei kasva ihan joka kulmassa ja niiden vessat on tarkoitettu tasantarkkaan vain asiakkaille, vaikka niitä muutkin käyttäisivät.

Etenkin ostoskeskusten tulisi tarjota asiakkaileen maksuton tarpeiden tekeminen, mutta yleisellä tasolla tämä tehtävä kuuluu kaupungeille ja valtiolle.

Tällä hetkellä kaupungit ja valtio ajavat ihmisen pahaan tilanteeseen: Puskaan pissiminen on laitonta, mutta laillisesta pissimisestä pitää maksaa. Rahaa menee siis joka tapauksessa ja siihen ei voi edes itse vaikuttaa. Minun rakkoni päättää ainakin ihan itsekseen, missä ja milloin alkaa kiusata. En ole koskaan sen kuullut kyselevän silloisesta maksukyvystäni.

Yleensä maksu on jopa ärsyttävän suuri verrattuna siihen, miten niin sanotusti tyhjästä asiasta maksaa. On vain päästettävä yksinkertaisesti itsestään ulos jotakin, mikä nyt on vaan pakko ulos päästää.
Helposti voi tulla toki mieleen, että eihän euro ole iso raha, mutta opiskelija saa sillä kuitenkin ostettua kuukausien makarooninsa, eläkeläinen joka aamuisen kahvikuppinsa ja koululainen koko vuoden kestävät värityskynänsä.
Lisäksi on naurettavaa vaatia, että tällä muovikorttien aikakaudella jokaisella olisi taskussaan kolikoita, saati sitten se oikeanlainen kolikko.

Vaikka yleisistä vessoista aiheutuu lisäkuluja, niin aiheutukoot! Minä en nimittäin puskaan sakkojen uhalla kaki, enkä muutenkaan mielelläni pyllistele kadulla. En halua käyttää päivän aterian ruokarahojani edellisen aterian poistumisen mahdollistamiseen, enkä maksa todellakaan ihmiselle kuuluvasta perustarpeesta.

Vessoja lisää kiitos! Ja jotta tämä tapahtuisi, ehdotankin ainakin seuraavaa: Mennään pissimään kansanedustajien ja valtuuttetujen kotikontujen puskiin ja katsotaan alkaako niitä vessoja lorista!