Stressistä eroon nelipäiväisellä työviikolla

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Helsingin Sanomissa pohdittiin taannoin työurien pidentämistä. Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Guy Ahosen ja pääjohtaja Harri Vainion mielestä nelipäiväinen työviikko olisi taloudellisesti kannattavampaa yhteiskunnalle ja näin ihmiset jaksaisivat myös töissä pitempään.

Nelipäiväistä työviikkoa voisi soveltaa myös kouluihin, joskin sen toteuttaminen olisi vaikeaa. Opetushallitus voisi suhtautua asiaan nihkeästi tukeutuen jo pitkään jatkuneeseen viiden koulupäivän perinteeseen, sillä jo 1970-luvulta lähtien koulua on käyty nykyisen mallin mukaan. Lisäksi tuntijakoa pitäisi muuttaa, jotta se soveltuisi neljän päivän mittaiseen työviikkoon. Asiaa kannattaisi kuitenkin harkita nyt, kun peruskoulun tuntijakoa mietitään muutenkin opetusministeriön asettamassa työryhmässä.

Olisi mukavaa saada yksi vapaapäivä lisää. Sitä tarvittaisiin ihmisten aivojen lepuuttamiseen ja samalla luovien ratkaisujen syntymiseen niin työ- kuin koulumaailmassakin! Ainakin itselleni vapaapäivä olisi hyödyllinen. Voisin vaikka nukkua pidempään ja juoda rauhassa aamulahvit. Luovuus vaatii väljyyttä.