Ruokaa menee hukkaan

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Jokainen meistä tarvitsee ruokaa. Toisinaan on kiva istua pöydän ääreen syömään kiirehtimättä.

Joskus ruokahetki keskeytyy ja ruoka jää lautaselle. Joillakin ihmisillä tästä on muodostunut tapa. Aikuiset opettavat lapsilleen, että lautanen pitää syödä tyhjäksi. Televisiosta tulleissa sarjoissa ja elokuvissa on erillainen periaate. Usein kohtauksissa, joka perustuu kahvilaan tai ravintolaan, joku seurueesta suuttuu ja jättää ruokansa lautaselle ja juomansa juomatta.

Vaikuttaakohan tämä meihin alitajuisesti? Voi myös olla, että ihmisillä on luontainen taipumus jättää ruokaa syömättä. Elokuvissa olevaa kliseetä ei välttämättä olla suunniteltu loppuun asti.

Hukkaan menevä ruoka aiheuttaa moninkertaisen ympäristökuormituksen verrattuna ruokapakkausten aiheuttamaan kuormitukseen. https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/mtt/ajankohtaista/uutiset/2007/66A/3A24C9B608B0E040A8C0023C489A Ravinnostamme kuluu 10 % hukkaan, vaikka maapallolla ei ole liikaa ruokaa.

On outoa, että hampurilaisravintolasta ostetaan limua, mutta useat juovat vain kolmanneksen ja heittävät loput pois. Miksi ostaa juotavaa, jos ei edes ole aikomusta juoda kaikkea?

Ihmisen ei kannata syödä varastoon, koska ravintoaineet eivät varastoidu. Hukkaan heitetyillä rahoilla voisi olla parempaakin käyttöä. Olisi todella hyvä, jos jokainen yrittäisi suhteuttaa sen, mitä jaksaa syödä. Nälkäisenä ruokaa valmistaessa on hyvä muistaa, että vatsa ei ole pohjaton.