Riisi takaisin kouluihin!

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Kouluruokailu Keravalla muuttui jokin aika sitten, kun riisin sijaan aterian lisukkeena alettiin tarjoilla ohralisäkettä. Myös muualla Suomessa kotimainen ja lähellä tuotettu ohra on korvannut riisin kaupunkien ruokalistoissa.

Kotimaisen tuotannon tukeminen on tietenkin tärkeää ja on hienoa, että lähiruokaa voidaan tuoda myös kouluihin. Kaipaisin kuitenkin itse vanhaa kunnon riisiä takaisin ruokalistoille.

Harva koululaiskolleeganikaan pitää eettisten periaatteiden mukaisesti tuotetusta ohralisäkkeestä, joka on ikävän puuromaista ja liukasta. Mutta ei hätää: jos ohralisäke ei maistu maanantaina, tarjoillaan tiistaina ohralisäkepuuroa. Ja se vasta pahalta maistuukin!

Ohralisäkettä joudutaan huonon menekkinsä takia varmasti heittämään pois, joka on silkkaa tuhlaamista. Eettisyys häviää ruoasta äkkiä, kun sitä menee kaatopaikalle mielin määrin.

Toivon, että koulujen keittiöt huomaisivat ohralisäkkeen epäsuosion ja harkitsisivat vielä nykyisessä kuntien kurjassa taloustilanteessa riisin palauttamista koulujen ruokalistoille. Koulut voisivat välttää ruoan ja rahan tuhlausta, jos oppilailta kysyttäisiin, mitä he oikeastaan haluaisivat syödä.