Positiivista kirjoittelua enemmän

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Lukiessani kollegoiden blogeja tai päivän lehtiä, mietin, miksi kukaan ei kirjoita positiivisista asioista.

Kiinnostaako lukijoita tekstit, joissa valitetaan, kuinka paljon vääryyttä maailmassa tapahtuu tai kuinka Suomen politiikassa on jokin taas pielessä?

Uutisia pikaisesti selaamalla nämä asiat tuntuvat ihmisiä kovasti kiinnostavan. Ainakin Megafoni-blogissa luetuimpia aiheita ovat olleet muun muassa rasismi, ympäristö ja opetuksemme taso. Pintaa syvemmin ajateltuna ne kiinnostavat ihmisiä siksi, että kyseiset uutiset herättävät heissä ajatuksia ja pohdintoja, jotka tiivistettynä muodostavat kysymyksen: mitä itse voisin tehdä asialle.

Vaikka edellinen julkaisuni, videoblogi näkövammaisuudesta, on hyvä ja ajatuksia herättävä, minusta tuntuu siltä, että julkaisuni hukkuvat muiden sekaan, eivätkä saa ansaitsemaansa huomiota. Onko tämä siksi, että kirjoitukseni eivät suoraan kritisoi yhteiskuntaamme tai siksi, että ne ovat liian positiivisia?

Luulen, että kirjotus, josta paistaa kirjoittajan kokema itsesääli, kerää enemmän huomiota verrattuna iloisuutta huokuviin kirjoituksiin.

En tarkoita sitä, että ikävistä asioista ei pitäisi kirjoittaa. Haluaisin, että medioissa positiiviset asiatkin saisivat huomiota. Musiikki, urheilu ja videopelit ovat mielestäni positiivisia asioita ja niistä luen mieluummin kuin Kreikasta, vaikka asia onkin ajankohtainen.

Musiikista puheen ollen: Stevie Wonder vaikutti sen kautta ihmisiin sokeudestaan huolimatta, ja se on todella positiivista.