Onko värillä väliä?

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Erilaisuus on rikkautta -ja pyh! Ei ainakaan kaupan kassalla. Miksi asiakaspalvelijalla ei voi olla tatuointeja tai lävistyksiä? Siksikö, että mummot pelkäävät? Eivätkö ne pelkää kaikkea muutakin, mutta silti säilyvät hengissä. Kohtaisivat vaan maailman.

Jos ihminen otetaan töihin ilman, että katsotaan ulkonäöllisiä seikkoja, niin eiköhän hän todennäköisesti ole pätevä työhönsä. Poistaako ulkonäkö muka pätevyyden? Tällainen syrjiminenhän on pöyristyttävää ja melkeinpä suoraan rasismiin rinnastettava ilmiö. Ihmisiä ei saa syrjiä ihonvärin takia, joten eikö tällainen toiminta ole juuri sitä itseään?

Ihmiset ovat kivikaudelta saakka käyttäneet koruja, joten kuka on pätevä määräämään, missä niitä on sallittua pitää? ”Joo joo, korvakorut on kyllä okei, mutta ton huulikorun voisit ottaa pois ihan hygieniasyistä.” Haloo! Eiköhän se huulikoru tai vaikka kielikoru ole ihan hygieeninen, jos se on huulessa tai suussa! Ellei halua päästä ruumiinosistaan eroon, niin bakteeripesiä ei ole varaa niissä pahemmin kasvattaa. Todennäköisemmin sitä likaa on enemmän siellä korvien puolella ja välissä itse kullakin, jos sikseen.

Minulla on ehdotus! Otetaan ihmiset töihin sellaisina kuin ovat. Asiakkaat tuskin katoavat, sillä ainakin ruokaa on pakko ostaa. Tosin, jos sattuu olemaan niin suvaitsematon ettei sitten kauppaan aio astua jalallakaan erilaisten ihmisten palveltavaksi, niin minun puolestani sellaiset voivat sitten vaikka kuolla nälkään.

PS.
Tatuointeja minulla on tällä hetkellä neljä: olkapäässä, selässä ja nilkoissa. Ainoat lävistykseni ovat korvakorut. En omista moottoripyörää, enkä ole koskaan ollut edes vankilassa. Toivottavasti väritetty tulevaisuuteni ei ole kuitenkaan tuhoon tuomittu.