Onko pituudella väliä?

Profiilikuva
Blogit Megafoni
Kirjoittajat ovat pääkaupunkiseudulla asuvia nuoria. Nuorten Ääni -toimitus tuo nuorten näkökulmia esille mediassa.

Olen huomannut, että nykyään kiinnitetään paljon huomiota pituuteen. Koulussa ihmiset huomauttelevat toisia heidän lyhyydestään. Myös seurustelusta puhuttaessa halutaan mahdollisimman pitkä kumppani.

Usein lyhyitä ihmisiä luullaan nuoremmiksi kuin he ovat. Minä olen 150 cm ja 15 vuotta. Pari viikkoa sitten koulussa noin 12-vuotias poika kysyi minulta, millä luokalla olen. Saatuaan tietää olevani yhdeksännellä hän vastasi: ”Kasva!” Tapahtuman jälkeen muutama muukin kuudes- ja seiskaluokkalainen on ihmetellyt lyhyyttäni.

Tulenkohan kohtaamaan tällaista nuoremmaksi luulemista ja pituuteni ihmettelyä koko elämäni? Todennäköisesti.

Toisaalta koulussani on paljon suosittuja poikia, jotka ovat lyhyitä. Nämä suositut pojat ovat ulkomaalaisia, äänekkäitä ja sosiaalisia. Oletan, että sosiaalisuus vaikuttaa heidän suosioon. Huomaan, että tässä asia kääntyy päälaelleen: Yleensä tytöt pitävät siitä, että pojat ovat pitkiä. Erityisesti naiset suosivat miesystäviksi pitkiä miehiä.

Vain harva suosittu tyttö koulussani on lyhyt. Naisten pituus ei taida kuitenkaan olla yhtä suuri ongelma kuin miesten. Pitkiä naisia pidetään kauniina ja lyhyitä naisia söpöinä. Antaako pituus aikuisemman ja kypsemmän kuvan ihmisestä?

En välitä siitä, kuinka pitkiä muut ihmiset ovat. Minun on vaikea edes löytää itseäni lyhyempää kumppania. Jos kuitenkin sattuisin sellaisen löytämään, ei se varmaan suuri ongelma minulle olisi. Toisen pituus ei ole koskaan vaikuttanut minun mielipiteeseeni hänestä.

Nähdäänkö naiset herkkinä ja haavoittuvina, joiden kuuluu olla lyhyempiä, jotta pitkät ja vahvat miehet voisivat suojella heitä? Jos mies on naista lyhyempi, onko hän heikko tai säälittävä? Pystyykö lyhyt mies suojelemaan naista?

Jos mies on naista lyhyempi, se ei tee hänestä heikkoa tai säälittävää. Myöskään naisten ei pitäisi olla vain haavoittuvia raukkoja, jotka tarvitsevat pitkän ja varakkaan miehen turvakseen. Minulle pituus ei ole kaikki kaikessa. Se ei määrittele sitä, minkälainen ihminen on.

Pituus on joillekin hyvin herkkä asia. Lyhyitä ihmisiä saatetaan kiusata, ja se on minusta turhaa. Ei kukaan voi mitään sille, kuinka pitkä tai lyhyt on.