Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Nuorten Ääni -toimituksen blogi.

Nuorilla kesätyöt ovat kiven takana

Henri Miettinen
Blogit Megafoni 4.6.2010 15:07

Huomenna, lauantaina on se aika, kun viimeisetkin koulut kaikkialla Suomessa päättävät lukukautensa ja oppilaat pääsevät kirmaamaan kesälaitumille. Nuorten mieliä tosin painaa se, että kesäksi ei ole töitä. Helsingin Sanomien mukaan koulujen loppuminen lisää nuorisotyöttömyyttä entisestään.

Nyt olisi korkea aika palkata nuoria töihin, sillä suuret ikäluokat vetäytyvät eläkkeelle ja työvoimasta on pulaa. Tästä huolimatta nuoria ei haluta ottaa töihin, sillä yritykset haluavat säästää kuluissaan vedoten kansainväliseen finanssikriisiin.

Aloitin elämäni ensimmäisen kesätyöhaun jo maaliskuussa, mutta olen skeptinen paikan saamisen suhteen. Olen saanut tähän mennessä kutsun yhteen haastatteluun. Itse voisin työskennellä kesällä esimerkiksi marjanpoimijana, puhelinmyynnissä, hampurilaisravintolan kassalla, jäätelön myyjänä, toimistossa kahvinkeittäjänä, lehtien jakajana tai vaikkapa puistojen siivoojana. Jos jollekin lukijalle tulee mieleen joku homma, jossa voisin auttaa, voisin harkita sitäkin.

Meitä nuoria kutsutaan usein pullamössösukupolveksi, joka vain laiskottelee eikä tee elämällään mitään. Tämä käsite on 80-luvulta ja nykyään nuoret hakevat innokkaasti töitä. Kesätyön saaminen on meille tärkeää, koska se tarjoaa arvokasta kokemusta työelämästä ja antaa eväitä tulevaisuuteen. Työ opettaa myös tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Työnantajilta vaaditaan toki uskallusta ottaa nuoria töihin. Varsinkin, jos kyseessä on työnhakija, jolla on työtä hankaloittava vamma tai sairaus. Esimerkiksi itse olen näkövammainen. Sen ei pitäisi kuitenkaan estää työn saamista, suvaitsevaisuuden nimissä. Työnantaja hyötyy nuoren palkkaamisesta saamalla alaisekseen ahkeran ja innokkaan, sekä myös motivoituneen työntekijän. Nuorissa kun on yleensä vielä enemmän intoa kuin vanhemmassa sukupolvessa.

Henri Miettinen

Keskustelu

Nuori, älä syyllistä itseäsi, jos et saanutkaan kesätyötä, ainakaan Helsingin kaupungin alle 18-vuotiaille tarkoitettua. Nämä työt menevät työntekijöiden lapsille ja tuttaville eikä suinkaan ansioituneimmille ja lahjakkaimmille hakijoille. Tietysti voi olla niinkin, että joillakin työpaikoilla ei ole sopivan ikäistä työntekijöiden jälkikasvua tarjolla, jolloin muutkin hakijat huomioidaan.

Tärkeintä on selvittää itselleen, että parhaat eivät kesätyöpaikkoja todellakaan saa. Silloin kannattaa miettiä, olisiko viisasta osallistua esimerkiksi abikursseille tai muihin lyhyisiin opintoihin osaksi kesää – sehän on hyvä panostus omaan tulevaisuuteen. Viime hädässä voi hakea tukea kurssimaksuihin. Ja lomaakin on hyvä pitää kohtuullisesti joka kesä.

Onnea kuitenkin niille, jotka kesätyön ovat onnistuneet saamaan, joko suhteilla tai ihan omalla yrittämisellä. Onnea myös niille, jotka ahertavat lomalla opiskelun parissa ja niile, jotka keräävät muuten voimia tulevaan lukuvuoteen.

Näitä luetaan juuri nyt