Näyttelijänalku

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Moni nuori tekisi mitä vain päästäkseen näyttelemään elokuviin ja tv-sarjoihin. Monet ravaavat kymmenissä koekuvauksissa- tuloksetta. Olkoon Suomen taide-elämä miten kansainvälistä ja tasokasta hyvänsä, ei siihen pääseminen elokuva-alalla ole helppoa!

Nuorten rooleihin valitaan usein esimerkiksi ohjaajan tuttu. Suhteilla pääsee pitkälle vaikka varsinaiset näyttelijänlahjat puuttuisivatkin. Olen kuullut tapauksesta, jossa eräs tyttö uhrasi paljon aikaansa pyrkiessään päärooliin. Hän pääsi koekuvauksista ja kaikista sen jälkeisitä osioista läpi. Lopulta vain hän ja yksi toinen tyttö olivat jäljellä. Molemmat olettivat tietenkin jommankumman heistä saavan osan. Toisin kävi- viikkojen studiolla ravaamisen jälkeen rooliin päätettiin mieluummin ottaa eräs kuuluisa nuori näyttelijätär jättäen nämä kaksi uutta potentiaalista kykyä kuin nallit kalliolle.

Pelkäävätkö tuotantotiimit uuden näyttelijän pilaavan elokuvan taiteellisen luonteen ja kassatulot, sillä yleensä suomalaisissa elokuvissa näkyvät aikuistenkin rooleissa samat naamat. Itse en ole elokuviin pyrkinyt, mutta olen huolissani niiden nuorten puolesta joiden itsetunto vain murenee pala palalta, kun soittoa kuvausryhmiltä ei tule.

Tietysti leffoihin pyrkii paljon nuoria ja osa heistä on lahjattomia, mutta eikö uusien hyvien kykyjen kokeilu olisi mielenkiintoista, vai tuudittauvatko suomalaisen draamantuottajat vain silittelemään tuttujensa päitä ja kehumaan, että tässä vasta on fantastinen näyttelijänalku!