Mitkä ihmeen Assemblyt?

Profiilikuva
Blogit Megafoni
Kirjoittajat ovat pääkaupunkiseudulla asuvia nuoria. Nuorten Ääni -toimitus tuo nuorten näkökulmia esille mediassa.

Hiiren kliksuttelu kuuluu koko ajan. Ihmiset istuvat pöytiensä ääressä kuulokkeet päässä tuijottaen tietokoneen näyttöä. Jotkut nukkuvat makuupusseissa tai patjoilla betonisella lattialla. Tällaista on pelitapahtuma Assembly Winterissä.

Assembly Winter on niin sanottu lanitapahtuma, jonne tulee paljon ihmisiä omien tietokoneidensa kanssa pelaamaan pelejä ja kilpailemaan. Koko yö pysytään hereillä ja pelataan. Osa saattaa nukkua jossain välissä. Kaikkialla näkyy energiajuomatölkkejä.

Assembly Winterissä ihmiset istuvat koneidensa ääressä ja pelaavat.

Tuli itse 15-vuotiaana tyttönä katsomaan minkälainen meno on tämän vuoden Assembly Winterissä. Olen ollut kerran aikaisemmin Assembly Summer. Sinne menin, koska halusin nähdä pelaajan ja tubettajan Andy Pyron, joka on minulle  roolimalli.

Suurin osa Assembly Winterin kävijöistä näytti olevan on nuoria poikia ja miehiä. Tyttöjen osuus tapahtumassa tuntui melko vähäiseltä. Assemblyillä käy myös paljon tubettajia, eli ihmisiä, jotka tekevät YouTubeen videoita itsestään ja peleistä, joita he pelaavat.

Tietokonepaikan ostaneet  pelaajat näyttivät ihan tavallisilta ihmisiltä. Stereotyyppisiä pelaajia, joilla on parta ja huono ryhti, ei Assembly Winterissä näkynyt.

IMG_2851_1
Andy Pyro, oikealta nimeltään Anssi Huovinen, pelaa taistelupeli CS:GO:ta ja tekee samalla livelähetystä.

Assemblyissä käy vähän tyttöjä, ja suurin osa tyttökävijöistäkin on katsojia. Naispelaajia on pelitapahtumissa vähän. Assembly Winterissäkin näki vain harvoin tyttöjä, joilla olisi konepaikkoja ostettuna.

Oikeastaaan tytön näkökulmasta tapahtuma saattaa olla tylsä, varmaan johtuen siitä, että tytöt todennäköisesti pelaavat jonkin verran poikia vähemmän Assemblyssä pelattavia pelejä, kuten taistelupeli CS:GO:ta (Counter-Strike: Global Offensive). CS:GO on joukkuepeli, jossa vastustajat tapetaan ampumalla.

IMG_2852_1
Tubecornereissa tubettajat tekevät livelähetyksiä.

Tapahtumasta voi kuitenkin saada paljon irti, vaikka ei pelaisikaan mitään. Paikan päällä oli lava, jossa tubettajat vetivät erilaisia ohjelmanumeroita, esimerkiksi suosittuun Minecraft-peliin liittyvää tietovisaa. Siellä oli myös yhteensä neljä tubecorneria, joista tubettajat striimasivat, eli tekivät livelähetystä pelaamisestaan.

Tytöille tapahtuma voisi olla vielä kivempi, jos siellä olisi enemmän mahdollisuuksia kokeilla erilaisia pelejä ja myös enemmän ohjelmaa päälavalla. Jos tytöillä olisi enemmän mahdollisuuksia kokeilla pelejä, ehkä hekin kiinnostuisivat niistä ja alkaisivat pelata enemmän.