"Meidät varmaan lähetetään takaisin Somaliaan!"

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Olin menossa kouluun. Juna-asemalla oli kolme ala-asteikäistä maahanmuuttajataustaista suomalaista lasta, jotka puhuivat vaaleista. Kuuntelin sivusta innolla, koska pidän siitä, kun nuoret ja lapset puhuvat politiikasta. Pojat puhuivat siitä, ketä heidän vanhemmat äänestävät.

Vähän ajan päästä yksi lapsista sanoi: ”Jos Jussi Halla-Aho voittaa vaalit, niin meidät varmaan lähetetään takaisin Somaliaan.” Muutkin lapset samaistuivat siihen. Tässä kohdassa sydämeni murtui. En voinut uskoa, että lapset oikeasti luulevat ja pelkäävät, että heidät lähetetään takaisin vanhempiensa kotimaahan. Menin lasten luo ja kerroin heille, että heidän ei tarvitse pelätä. Kerroin, että vaikka  Halla-Aho voittaisi vaalit, niin he saisivat elää rauhassa ja vapaasti Suomessa. Lisäksi kerroin, että he ovat yhtä arvokkaita kuin kaikki muutkin ja heidän pitäisi opiskella ja saavuttaa unelmiaan.

Mielestäni Suomen maahanmuuttokeskustelu on todella negatiivista. Useimmiten, kun puhutaan maahanmuutosta paneelikeskusteluissa tai mediassa, niin puhutaan enemmän negatiivisista puolista. Haluaisin, että media keskittyisi enemmän positiiviseen uutisointiin maahanmuutosta. Monet maahanmuuttajat ovat tavallisia ihmisiä, jotka haluavat elää rauhassa ja turvallisessa maassa.

Näiden negatiivisten keskustelujen takia me tavalliset suomalaiset nuoret, joiden juuret ovat muualla, kärsimme. Olen itse kokenut rasismia sen takia, koska näytän erilaisesta ja  koska kuulun eri uskontoon kuin valtaväestö.

Onneksi suurin osa ihmisistä ovat inhimillisiä, positiivisia ja ymmärtäväisiä. Haluaisin, että maahanmuuttokeskusteluun saadaan positiivinen muutos. Tällä viikolla on eduskuntavaalit ja toivon, että seuraavat 200 kansanedustajaa ottaa huomioon tämän asian.