Lukio kannustaa lintsaamaan!

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Kuka työnantaja sallisi työntekijänsä ottaa viikon omaa lomaa joka kuukausi? Lukiolaiselta oman loman ottaminen onnistuu helposti ilman seuraamuksia, sillä joissakin lukioissa sallitaan kolme selvittämätöntä poissaoloa jokaista kurssia kohden. Viiden viikon jakson aikana kurssissa on yhteensä 15 opetuskertaa, eli poissaoloja sallitaan kokonainen viikko jaksoa kohden.


Käyn aikuislukiota, jossa kolme poissaoloa muodostaa neljänneksen koko kurssin opetuksesta. Jos saan sairaslomaa, pitää minun olla paikalla vieläkin harvemmin.


Rehtorini mukaan aikuislukiossa on ymmärrettävää, että aina ei pääse paikalle esimerkiksi työvuoron tai lapsen sairastumisen takia.


Luvalliset poissaolot ovat kaunis ajatus, mutta olen huomannut, että niitä käytetään usein hyväksi. Kukapa ei hyödyntäisi sitä, että voi jäädä kotiin, jos ei jaksa tai huvita mennä kouluun.


Jos on mennyt lukioon, pitäisi tietää, että paikalla ollaan, vaikkei aina huvittaisikaan. Työnantaja ei hyväksy selvittämättömiä poissaoloja, miksi siis lukion pitäisi?