Livekeikkojen ikärajat yllyttävät rikoksiin!

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Rakastan livemusiikkia, mutta en käy keikoilla juuri koskaan.

Hyvät artistit ja bändit keikkailevat sopivina ajankohtina sopivissa paikoissa, mutta joku rahanahne viinatrokari on mennyt lätkäisemään lähes jokaisen kiinnostavan nimen konserttitietoihin K-18-merkinnän.

Jos olet alaikäinen ja haluat nauttia lempibändeistäsi livenä, niiden täytyy täsmätä tapahtumanjärjestäjien käsitykseen Suomen 0-17-vuotiaiden musiikkimausta eli olla joko japanilaisia, valtavirtaa tai lapsille suunnattuja. Muuten asiat muuttuvat hankalammiksi.

Yksi mahdollisuus on lainata samannäköisen kaverin tai sisaruksen henkilöllisyystodistusta ja yrittää sillä sisään.

Jos samannäköisiä ei löydy, voi väärentää syntymäajan mopokorttiin, passiin tai kuvalliseen kelakorttiin, iskeä portsarin tai muusikon itsellensä, voittaa geenilotossa todellista ikää vanhemman ulkonäön, soluttautua roudareiden sekaan, murtautua keikkapaikalle tai sulkea itsensä yhteen soittimien kuljetuslaatikoista ja tulla kannetuksi sisään.

Eikä tavoitteena ole edes vuosisadan pankkiryöstö, vaan kylmät väreet selkäpiissä, ihana kutittelu vatsanpohjassa, painottomuuden tunne, tässä-ja-nyt musiikki – syystä tai toisesta alaikäisiltä kielletty.

En ole varma, pitäisikö puhua ikäsyrjinnästä vai musiikkimakusyrjinnästä.

Täytyy opetella rakastamaan Frööbelin Palikoita uudelleen.