Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Nuorten Ääni -toimituksen blogi.

Kuninkaantekijä Soini

Maxim Moshnyakov
Blogit Megafoni 17.2.2011 19:19

Eduskuntavaalien lähestyessä aloitetaan arvailu seuraavan hallituksen kokoonpanosta, niin myös tällä kertaa. Kuninkaantekijäksi on nousemassa Timo Soini, joka voi päättää kenen kanssa Perussuomalaiset menevät hallitukseen.

Paljon on vettä virranut Espoonjoessa, sillä edeltävissä vaaleissa Perussuomalaisilla ei ollut minkäänlaista toivoa päästä leikkimään muiden puolueiden kanssa. Nyt se saa sanella kenen kanssa se leikkii ja millä säännöillä.

Perussuomalaisten nousu pudottaa kaksi puoluetta hallituksen ulkopuolelle – Vihreät ja RKP:n. Vihreiden läsnäolo ydinvoimalahallituksessa ei saanut heidän äänestäjien säteilemään ilosta, eikä Vihreiden vaatima energiaveron korotus lämmitä äänestäjiä talvipakkasilla. Ei ole muutenkaan helppoa uskotella VR:ää odottavalle cityvihreälle että ilmasto lämpenee koko ajan. Parempi onni seuraavissa (kesä)vaaleissa?

RKP on pystynyt kameleontin tavoin sopeutumaan mihin tahansa väriympäristöön, oli kyseessä sitten punamulta-, sateenkaari- tai porvariväritys. Mutta pystyvätkö Freudenthalin seuraajat sopeutumaan perussuomalaisten sinivalkoiseen aatemaailmaan? Kovasti he ainakin yrittävät, sillä varapuheenjohtaja Nils Torvalds ehdotteli jo pakkoruotsin poistamista – pystyisivätkö kristillisteokraatit luopumaan Raamatusta?

Sitten onkin aika valita ne suuret leikkikaverit – kaikki kolme suurta puoluetta ovat menettämässä äänestäjiä ja kansanedustajia, joten Soinilla on vapaat kädet leikkikavereidensa suhteen. SDP aloitti ensimmäisenä flirttailun Perussuomalaisten kanssa.

Opportunisesti SDP päätti kritisoida Kreikalle ja Irlannille annettavia lainoja – syynä oli se että SDP ei ollut hallituksessa. Ja tätä mieltä on puolueen entinen ulkoministeri. Jos tämä ei ole populismia, niin mikä sitten? ”Maassa maan tavalla”-lausahdus olisi muutama vuosi sitten tuomittu rasistisena populismina, mutta nyt se on täysin hyväksyttävä tapa olla muodikkaasti ”maahanmuuttokriittinen”. Vielä ehdotus pakkoruotsista luopumisesta ja hallituspaikka on varma. Toisin tämän jälkeen erot SDP:n ja Perussuomalaisten välillä olisi laskettavissa yhden käden sormilla.

Suurten puolueiden määrä kasvoi ja koko pieneni. Tämän takia hallitukseen tarvitaan yksi suuri puolue enemmän – siispä Keskusta tai Kokoomus karsitaan oppositioon. On vaikea sanoa kumpi häiritsee Soinia enemmän – Keskustan korruptio vai Kokoomuksen kansainvälisyys.

Moni on jo nyt muodostanut mielipiteensä Perussuomalaisten valtaannoususta: ”On hyvä että kolme suurta saavat ajateltavaa”. Toki tämä on hyvä asia, mutta me emme ole vielä nähneet seurauksia – seuraava hallitus voi yhtä hyvin muuttaa Suomen maaseutusosialismiksi á la Pol Pot, katolilais-helluntailaiseksi teokratiaksi tai vaikkapa republikaaniseksi länsimaaksi.

Tai sitten kolme suurta menevät kylmänviileästi yhteishallitukseen ja kaikki jatkuu niin kuin aina ennenkin. Äänestäjillä ei ole tämän jälkeen enää illuusiota siitä, että he voisivat ilmaista tyytymättömyyttään politiikan tilaan äänestämällä perussuomalaisia.

Maxim Moshnyakov

Keskustelu

Persujen pelko alkaa saada jo hysteerisiä muotoja – nämä politiikan amatöörit muka ratkaisisivat ketkä menevät hallitukseen. RKPn Wallin voisi mm. jo ajatella asiaa politiikan sisällönkin kannalta. Maan asioita ei mikään puolue ratkaise edes parinkymmenen prosentin kannatuksella. Vetääkää jo vähän henkeä välillä.

Persut lienee oikeistolainen tavallisen kansan puolue ja liittoutunee lähinnä demarien ja kokoomuksen kanssa. Ja sehän jo tuokin enemmistön. Ja Natokaan ei ole sille mörkö.

Suomalainen yhteiskunta ja oikeudenmukaisuus suorastaan huutaa että rkp on nyt heitettävä ulos hallituskuvioista. Yli 30 vuotta hallituksessa on jo suoranaista demokratian ja kansalaisten pilkkaamista.

Seuraavan hallituksen muodostavat todennäköisesti kokoomus, keskusta, perussuomalaiset ja mahdollisesti KD. Kaikille sopivat perussuomalaisten keskeiset teemat eli pakkoruotsin poistaminen ja maahanmuuttopolitiikan kurssin muutos.

Mutta EU maininta perustuslaissa saattaa olla tiukka paikka.. se tosin voidaan kiertää sillä että eduskunta äänestää esityksn nurin , kun 2/3 enemmistö ei toteudu, eli ns omantunnon kysymyksenä edustajille.

Telkkarissa seurattiin kolmea uuspersua, jotka pääsivät haastattelemaan puolueen ehdokkaita. Kaikki antoivat tunnustustuksensa ja tukensa ehdokkaille siksi, että nämä tunnustivat etteivät tiedä kysytyistä asioista mitään. Soini sentään osaa ”lasauttaa”.

Suosittelen niille, jotka vielä aikovat persujen reviirille osoittamaan, etteivät tiedä mitään. MOT.

Perussuomalaiset eivät ehkä ole kuulapäärasisteja, mutta kuulapäärasistit kannattavat persuja, ja voivat kokea persujen vaalimenestyksen kansan hyväksyntänä aatteilleen. Moni työllistynyt ja veroja maksava maahanmuuttaja voi kokea ikävän kohtelun lisääntyvän.

Panikoituminen on aina hauskaa, saa nauraa näille jotka ovat ihan paniikissa. Hyysäri/Hesari on jo lähes itkupotkuraivareissa, huvittavaa touhua.

PerSut ovat päässet myönteiseen oravanpyörään. Hyvin alkanut gallup-kehitys on poikinut lukematoman määrän palstametrejä ja nettikirjoittelua puolesta ja vastaan. Kaikki kirjoitukset, olkoon puolesta tai vastaan, ovat sataneet PerSujen laariin. Ilmiössä on toiminut Frank Sinatran toteamus toimittajille: ”Kirjoittakaa mitä haluatte, kunhan nimi on oikein” ja ns. bandwagon effecti loistavasti. Vastaavaa mainoskampanjaa ei millään puolueella olisi varaa kustantaa.

Sääliksi käy Soinin vaalien jälkeinen aika hänen paimentaessaan eduskuntaryhmäänsä jossa istuvat aatteiltaan ja asenteiltaan äärilaidasta toiseen olevat edustajat. Puolue tulee, Soinin ponnisteluista huolimatta, hajoamaan omaan mahdottomuuteensa. Näemme ensi vaalikaudella ainakin Halla-ahoslaisen puolueen ja maltillisimpien PerSujen puolueen.

Protestihengessään gallup-vastaajat ovat kurmottaneet ”vanhoja” puolueita. Kyselyyn on helppo vastata ”vastuuttomasti”, äänestyskopissa joudutaan ottamaan vastuuta tulevasta. Silloin nähdään, kuinka moni todellakin äänestää protestiksi puoluetta, jonka gallup-menestys perustuu toisten tekemisille ja tekemättä jättämisille; ei sille mitä itse on tehnyt tai aikoo tehdä. PerSujen kannatus tulee jäämään kymmenen prosentin tienoille, vaalivoitto sekin. Sillä tuloksella Soinista ei kuitenkaan tule pääministeriä.

Soiniko ”kuninkaantekijä”? Nyt mars sijamuotoja treenaamaan!

Kansqa on tajunnut median järjestämien poliitikkojen piinausten jälkeen että sekin voi vaikuttaa ja kiusata poliitikkoja uhkaamalla antaa äänensä persuille, noille hyljeksityille, fasistgeiksikin hauklutuille-Saa siinä jutat ja höluomat ähistä jännityksestä punaisena. Saisi vaihtua eduskunta raskaasti, varsinkin demaripuolella pitäisi päsätä eroon kaikenlaisista pintaeläjistä ja korvata edustajat rehellisillä työmiehillä, jotka tuntevat hien hajun ja joiden verokirja olisi ollut kapitalistain kassakaapissa. Eipä vain oikein ole sellaisia ehdokkaita demoilla.

Poliittinen eliitti on toiminnallaan kerta kaikkiaan menettänyt kansalaisten luottamuksen.
Liittoutuminen vaalikampanjoiden rahoituksessa outojen liikemiesten, jopa talousrikollisten
kanssa, omien palkkojen ja eläkkeiden järjestelyt, pörssikeinottelijoiden päästäminen
ryöstämään kansalaisia sähkölaskuilla, kaikenlaiset Nuorisosäätiöt,
Raha-automattiyhdistykset, lautakasat… luetteloa voisi jatkaa loputtomiin.
Kansa näkee Persuissa Kurikomppanian ja määrää nyt poliitikot palvelemaan siellä
seuraavan vaalikauden ajan.

Perussuomalaisia vierastavakin on tyytyväinen sen linjausten aiheuttamaan paniikkiin valtapuolueissa. Kokoomus tulee jäämään keskustan jalkoihin kalkkiviivoilla. Kepun äänestäjät ovat olleet aina äänestys- ja puolueuskollisia. Kokoomuksen liberaali-irroittelu sukupuolineutraaleineen, tasaveroineen ja pakkoruotsineen tulee romahduttamaan kannatuksen. Mainostoimistovetoinen vaalityö on tullut tiensä päähän. Stubbin, tämän rkp:läisen touhottaminen on jo komiikkaa.

Nyt vielä kehiin arabimaailman kansannousun kaltaista painetta omahyväisille suomensyöjille (vrt. HE 60/2010), ruskeakielisille NATOttajille ja USA:n lakeijoille , oksennukselle haiseville vaariraharimpuilijoille, porrasta ylempää alaviistoon katselevalle bättre-folk-klubbenille, ja eiköhän rehti, isänmaan asialla oleva PerusS saa kohta 21 % äänistä, ja on Suomen suurin puolue.

En usko Persujen nousevan niin aivan niin ylös, kuin gallupit lupaavat. Tosin loistavaa vaalityötähän Persuille galluptehtailijat ovat tehneet. Persuilmiö kannattelee itse itseään ja leijuu ylöspäin toisten luomassa puhurissa, Soinin ja ehdokkaiden ei tarvitse kuin välillä tuikkailla jotain väliin.

Olisi omituista, jos vaalirahoitussotku ei näkyisi Kepun kannatuksessa. Pääseeköhän Tiurakaan niin läpi. Ns. kansan syviä rivejä korpeaa kähmintä, ja se pitäisikin näkyä.

Persujen kannatus oli huhujen mukaan HS:n gallupissa jo 24 %, mutta sitä haluttu julkistaa ? !
Suomi on suhteellisesti EU:n suurin nettomaksaja noin 650 miljoonalla eurolla vuodessa.
Kreikka ja Irlanti ovat kuin myllynkivi Kataisen kaulassa, joka tulee ehkä upottamaan hänet. Kyllä kansa tietää ja muistaa. Niinistö ei olisi näitä vapaaehtoisia jättivastuita ottanut.

Näitä luetaan juuri nyt