Kenkä puristaa koko sukupuolen edestä

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Haluan gladiaattorisandaalit. Ongelma on, että niitä ei tehdä miehille, vaan ainoastaan naisille.

Antiikin Kreikka ja Rooma olivat hyvin suosittuja inspiraation lähteitä muodissa ensimmäisen kerran 1960-luvulla, mutta gladiaattorisandaalit nousivat supersuosituiksi vasta viime kesänä. Nyt ne ovat taas joka paikassa, paitsi miesten jalassa. En tajua tätä, koska gladiaattorit olivat suurinpiirtein kaikki miehiä. Gladiaattorisandaaleissa ei ole mitään naisellista ja ei ole mitään syytä miksei miehille voitaisi myös tehdä niitä. Joten miksi ei?

Ylipäätäänkin miehet ovat liimattuina vaihtopenkkiin muodin pelikentällä. Ennen naiset pukeutuivat pelkästään naisten vaatteisiin, mutta nyt he pukeutuvat myös miesten vaatteisiin. Naisilla on siis kaksinkertaisesti valinnanvaraa, kun taas miehillä skaala on valmiiksi jo paljon pienempi ja rajallisempi. En halua alkaa edes sivuamaan ihan sairaan tylsää miesten juhlapukeutumista, vaan pysytään katumuodissa.

En tarkoita, että miesten pitäisi alkaa käyttää mekkoja ja korkokenkiä, vaan siis ylipäätään, miksi miehiä ei ollenkaan haluta pukea mitenkään jännästi? Todella hyvä esimerkki on juuri gladiaattorisandaalit, jotka saataisiin todella helposti puettua niin miesten kuin naistenkin jalkoihin ongelmitta.

Tällaisia samantyylisiä unisex-trendejä on ollut useita, joten jätkät, ihan turha alkaa vetää ”En mä ainakaan mitään naisten hepeneitä käytä” -korttia esiin. Ei ne olisi pelkästään naisten vaatteita, jos niistä ei tehtäisi naisten vaatteita.

Kaikki suuret muotisuunnittelijat ovat miehiä, mutta silti miesten muoti on todella pikkubisnestä naistenmuodin rinnalla. Sitä paitsi – nyt kun tasa-arvon asialla tässä ollaan – koska naisen euro on valitettavasti vielä 80 senttiä, niin eikö tämä tarkoita myös sitä, että miehillä olisi enemmän rahaa ostaa myös vaatteita ja asusteita? Olen nyt ehkä luonut hirviön tällä kovin epä-vihreällä ajatuksella, jos vaateliikkeet ottavat tästä vaarin.

Silti nyt kesäloman alussa olisi kiva saada valita vähän isommasta valikoimasta kesäkenkiä kuin jotkut pökkelöt rumat sandaalit tai läpsykkäät.