Kaksoistutkinto ei ole niin vaikea kuin luullaan

Profiilikuva
Blogit Megafoni
Kirjoittajat ovat pääkaupunkiseudulla asuvia nuoria. Nuorten Ääni -toimitus tuo nuorten näkökulmia esille mediassa.

Jonna kertoo videoblogissaan, millaista on tehdä kaksoistutkintoa

Kuka tietää, mikä on kaksoistutkinto? Veikkaan, että aika harva. Edes lukioni erityisopettaja ei tiennyt, mikä se on. Mutta minä tiedän ja haluaisin, että tekin tietäisitte. Aivan liian harva nuori saa mahdollisuuden tehdä kaksoistutkinnon. Miksi? Koska kouluissa nuorille ei kerrota kaksoistutkinnon olemassaolosta.

Tein videoblogin kaksoistutkinnosta, jotta minun ei enää tarvitsisi selittää kaikille vastaantulijoille, mikä se on. Viime vuosina kaksoistutkinnon on suorittanut reilu 2 000 opiskelijaa vuodessa, kun ammatillisen koulutuksen on suorittanut yli 74 000 opiskelijaa ja lukion yli 30 000 opiskelijaa vuodessa. Ylpeänä ja iloisena kuulun tuohon 2 000 opiskelijan joukkoon.

Kaksoistutkinto tarkoittaa, että opiskelija käy 45 lukiokurssia sekä kirjoittaa vähintään neljä pakollista ainetta ja käy samalla ammatillisen koulutuksen. Lukiossa käydyt kurssit korvaavat ammatillisen koulutuksen YTO aineet (eli yhteiset tutkinnon osat), kuten matematiikan ja kielet.

Kaksoistutkinto on kätevä, koska jos käy vain ammatillisen koulutuksen ja haluaa joskus kouluttautua pitemmälle voi esteeksi tulla se, että ei ole käynyt lukiota. Kaksoistutkinnon tehneenä saattaa siis päästä helpommin jatkokouluttautumaan.