Juniorijääkiekko on koko perheen harrastus

Profiilikuva
Blogit Megafoni

 

Mikä voisi olla parempi tapa viettää pääsiäisloma kuin juniorijääkiekkoturnaus? Keksin monia muita tapoja miten voisin viettää pääsiäiseni, mutta valitsin tämän, sillä pidän jääkiekosta. Etenkin juniorijääkiekko on jännittävää, koska näen oman veljeni pelaamassa.

Veljeni pelasi pääsiäisenä Esa Tikkanen -turnauksessa. Se on Suomen toiseksi suurin juniorijääkiekkoturnaus.

Turnaus on iso ponnistus monille perheille. Minunkin perheeni osallistui turnaukseen. Veljeni pelasi, äitini ja minä työskentelimme kahviossa sekä grillillä. Vuoroni kestivät suunnilleen neljä tuntia. Se saattaa kuulostaa paljolta, mutta se menee nopeasti, koska tapahtuman tempo on todella nopea.

Jotkut vanhemmat osallistuivat tapahtumaan toimitsijoina. He laittoivat ottelun pisteet taululle, laskivat torjuntoja sekä kuuluttivat maalit ja jäähyt.

Turnaukseen tuli joukkueita ympäri maan. Joukkueita oli 62 – yhteensä tapahtuma keräsi paikalle yli tuhat ihmistä. Joukkueen johto eli valmentajat ja huoltajat pitävät huolta pelaajista. Joukkue Les Miserables tuli Suomeen Tsekistä asti.

Monet joukkueet tekevät turnausmatkoja. Veljeni joukkue Blues White teki turnausmatkan Kanadaan talvella. He osallistuivat Wayne Gretsky turnaukseen, joka on saanut nimensä kuuluisan NHL-pelaajan Wayne Gretskyn mukaan. Kolmipäiväinen turnaus järjestettiin Brantfordissa. Olin itsekin mukana äitini kanssa ja kokemus oli todella hieno. Pojat pelasivat hyvin, vaikka kanadalaiset olivat todella nopeita luistelijoita. Olimme kaikki kolme päivää Brantfordissa. Sen jälkeen suuntasimme Torontoon shoppailemaan ja katsomaan NHL-peliä.

Jääkiekko on paljon aikaa sekä rahaa vievä harrastus. Monet vanhemmat viettävät suurimman osan viikonlopuistaan jääkaukalon laidalla. Paljon jäähalleilla mukana olevan äitini Kati Grönlundin mielestä lapsen pitää saada harrastaa mitä haluaa, vaikka vanhempi ei itse tajuaisi lajista mitään.

“Peleissä käyminen ei ole raskasta, sillä lapsen innostus ja rakkaus lastani kohtaan motivoi minua. Näen lapseni iloitsevan asiasta ja se saa minutkin hyvälle tuulelle”, toteaa Grönlund.