Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Nuorten Ääni -toimituksen blogi.

Jumala pitää koirista mutta ei homoista

Ina Mikkola
Blogit Megafoni 7.12.2009 19:16

Viime viikolla Senaatintorilla järjestettiin lemmikkien siunaustilaisuus. Mitä ihmettä?

Kirkko siunaa eläimiä, joilta ei edes kysytä haluavatko he tätä, kun taas siunausta haluavia homoja ei siunata laisinkaan.

Onko ylipäätään oikein siunata ketään, joka ei sitä itse edes tajua?

Ina Mikkola

Keskustelu

Pastori kertoo videolla, ettei siunaisi atomipommia eikä homopareja, koska jälkimmäinen on luonnotonta ja jotain sellaista, jota Jumala ei ole tarkoittanut. Aika moni koira näytti olevan ihmisen jalostamia rotuja, eivät siis Jumalan luomuksia – ne ovat siis luonnottomia. Siunausta niille kuitenkin riitti. Pastoreilla on aivan oma logiikkansa…

Kyllä kirkko siunaa homoja, vaikkapa ehtoollisella, vaikkei joitain yksittäisiä pappeja lukuunottamatta siunaakaan homoliittoja. Eikä kirkko ole ollenkaan yksimielinen siitä, etteikö homoliittoja saisi siunata.

Eipä elukat sinne itse kävelleet vaan omistajat toivat,aivan niinkuin eläinlääkärikään ei kysy koiralta rokottaessaan vaan toimii omistajan tahdon kautta.
Kirkko on seuraus Raamatun ohjeesta,että Jeesukseen uskovat muodostavat seurakunnan,ja pyrkivät mm.oppimaan Jumalan tahdon ja toteuttamaan sitä. Jos Jeesus ei kiinnnosta kannattaa varmaan erota kirkosta.
Nykyään ihmiset ajattelevat vähän näin,että ihmiset muodostavat kirkon ja äänestävät mikä milloinkin on Jumalan mielipide mihinkäkin asiaan.
Jumalaa ei oikeastaan olekaan,mutta jos joku katastrofi tapahtuu on hyvä kysyä kuinka Jumala voi sallia tämän.
Jumalan velvollisus on olla hyvä ja päästää taivaaseen,mutta jokaisella on oikeus päättää itse minkälainen hänen jumalansa on ja mitä mieltä hänen olisi parempi olla jos aikoo pysyä väleissä minun kanssani.
Jos Jeesus ei kiinnosta erotkaa kirkosta,muuten lukekaa hieman raamattua niin kuva alkaa kirkastua huomattavasti.
Jeesus itse sanoi,että harvalle hänen sanansa maittavat,mutta he pääsevät iankaikkisen elämään hänen kanssaan.
On oma asiasi päättää uskotko tämän historiallisen miehen suuriin puheisiin.
Vaihtoehtoja riittää,aikanaan sitten nähdään miten kellekin käy.

Mistä kukaan tietää mistä jumala pitää? Ihmisethän nämä jumalan mielihalut määrittelevät. Jumalan tykkääminen ja tykkäämättömyys räätälöidään monesti sen mukaan mitä asiaa kulloinkin halutaan ajaa ja ihmisille iskostaa mukamas jumalan nimissä.

Eli niin kauan kun ihmiset ovat omine heikkouksineen, asenteineen, mielepiteineen tulkitsemassa jumalan sanaa niin tulkintoja tulee olemaan lähes yhtä paljon kuin ihmisiäkin, joten mikäs sen mukavampaa kun käyttää jumalan sanaa oikeutuksena ja keppihevosena omille henk.kohtaisille ambitioille ja mielipiteille.

Onhan Jumalakäsityksiä monia,mutta jos valinta on kristinusko,niin sitten alkaa Raamatun luku ja sitä lukemalla moni asia selviää.
Eihän Jumalaan ole pakko uskoa.Eikä Jeesukseen vaikka uskoo Jumalaan.
Jumala antaa auringon paistaa hyville ja pahoille,köyhillle ja rikkaille.
Jeesuksen lupauksia vain on hankala saavuttaa jos ei usko Jeesukseen.
Ja jos ei usko miksi häneltä haluaa mitään siunauksia tai muutakaan ja jos taas uskoo on parempi alkaa tutkia Raamatusta mitä hän sanoo ja haluaa seuraajiltaan,kyllä ne siunaukset sieltä sitten löytävät perille.

No, otetaan nyt sitten vaikkapa raamattu näistä oppaista esimerkiksi. Ei tarvitse kuin seurata Yhdysvaltoja tässä asiassa kuinka raamattua tulkitaan ja huomaa, että mitään kovin yhteneväistä linjaa ei ole ja raamattua tulkitaan omien mielihalujen mukaan.

Siunaamisessa yleisesti vikaa. Jos joku niin aikuiskaste käyttöön ihmisillä. Todella hienosti toteutettu videoblogi! Ei liian rajua suhtautumista asiaan joka jees. Hattupäinen pyhimys sanoi hyvin, että olisi tärkeää ihailla jumalan luomuksia ilman uskoutumista mihinkään tiettyyn kirkkokuntaan tai pyhäinkerhoon.

Hieno blogi! Kyllä kirkko on käymässä aivan älyttömäksi, mutta eipähän se vuosikymmeniin ole enää ollut minun kirkkoni. Ja tarkennus: minkään muukaan kirkko ei ole.

Kirkon sisällähän on tunnetusti paljonkin erimielisyyksiä suhtautumisesta homoihin. Kyseessä ovat yksittäisten ihmisten mielipiteet, ei kirkon kanta.

Yle:n ja HS:n kulttuuritoimituksen lemmikkitaiteilija Miina Äkkijyrkkä pitää Intiaa ehdottomana suosikkimaanaan.

Miinan sielunpaimen, teologikirjailija Jaakko Heinimäki on kirjoittanut hänestä uutuuskirjan. Siispä voitaneen olettaa että taiteilijan lehmät ovat pyhiä?

Miksiköhän ylipäätään mitään siunaamista mihinkään tarvitaan, oli kyse sitten koirista tai ihmisistä. Hyväksyminen, toivomukset ja arvostus olisivat kait aivan riittävät huomionosoitukset näissä asioissa. Tuskinpa jumala(t) ovat vaatimassakaan todellisuudessa näitä, mutta ihmiset haluavat olla paavillisempia kuin paavi, primitiivisten syyllisyyden ja häpeän tunteidensa hyvittämisten tarpeissa.

Toimituksia tehdään ihmistä, ei jumalaa varten. Kyse ei ole mistään magiasta, vaan seurakuntaan kuuluvien kollektiivinen ilmaus, jolla halutaan osoittaa jokin asia arvokkaaksi. Niin, ja miksei sitä voisi myös ajatella juuri hyvän toivotukseksi.

En usko jumalaan ja siksi tämä tuntuu todella kaukaiselta ajatukselta koko siunaamis-touhu.
Ymmärsin tätä touhua varmasti yhtä paljon kuin nuo koirat itse.

No niin! Tyttö haastattelee heti alussa hurtanomistajaa ja käyttää hurtista pronominia HÄN!!? Voe hyvänen aeka! Kyllä hurtta on SE vaikka se olis kuinka rakas!

Näitä luetaan juuri nyt