Joel istuu junassa ja virkkaa pipoa sinisellä langalla

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Tiedätkö, että pari Flow’ta päivässä piristää kummasti?

Flow-kokemuksessa ihminen paneutuu koko kapasiteetillaan keskittyneesti tavoitteelliseen toimintaan sulkien kaiken muun tietoisuudestaan. Flow lisää psyyken sisäistä vahvuutta ihmisen saadessa todellisuuskuvansa järjestykseen ja hallintaan. Ajan ja paikan taju katoaa kun kaikki aistisi ovat mukana ja homma etenee omalla painollaan – kuin soljuva virta. Vai kiusaako tekemättömät työt, lukemattomat kirjat ja koeviikon iso varjo puristaa pieneksi…

Nykyajan tietoyhteiskunnassa käsillä tekeminen on vähentynyt, ja on todettu että jo pikkulapsilla, jotka viettävät paljon aikaa tietokoneen ääressä on heikentynyt perspektiivin taju. On vaarassa, että käsityksemme todellisuudesta vääristyy, jos kokonaisvaltainen, aito käsillä tekeminen puuttuu, muun muassa rakentamisessa ei osata ottaa huomioon oikeita materiaaleja. Näin sitten syntyy esimerkiksi hometaloja.

Ei tarvitse tehdä ylevää, jaloa, keksiä u u t t a – ei kilpailla nokka veressä ylimmästä oksasta. Tee välillä toisenlaista, upota kädet multaan, leivo leipä, hakkaa halot mökillä, lämmitä sauna, rassaa kaverin mopo, tanssi , laula yksin tai yhdessä, tuijota tähtiä, lintuja ; pysähdy hetkeen ja keinu sen rauhaisuudessa. Opettele vaikkapa uusi taito, mene japanilaisen ruuan kurssille, tai piirtämään elävää mallia. Siivoa kaappisi ja luovu turhasta kirpparilla. Mikä estää ?

Kokeile, mitä tapahtuu, kun jätät niin sanotun päiväpuurtamisesi ja tietokoneesi, television, puhelimen, siis kaiken tekniikan ja nappaat konkreettisesti käsillä kiinni hetkestä. Aivoilla on jännä tapa – alitajunta tarjoaa ratkaisujaan ja samalla saat vielä sinisen pipon made by you.