Homolandian sulosoinnut kajahtavat kaupungeista

Profiilikuva
Blogit Megafoni

Maanantai 30.1 presidentinvaalien toisen kierroksen kuumimpaan aikaan toi taas esille Suomen kansan lempipuheenaiheen eli homouden. Maanantaina julkaistiin Ilkan verkkosivuilla Heikki Santalan mielipidekirjoitus Suomi sortumassa varsinaiseksi homolandiaksi, jossa Santala puolustaa ”perinteisiä perhearvoja.” Maanantaina tuli ulos myös A-studion ohjelma, jossa ilomantsilainen Reino Parppei ilmoitti haastattelussa ”homojen olevan sairaita” ja sanoi myös ” vihaavansa niitä ruskeanreiänritareita.” Minä kysyn, että mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?

Miten jotain ihmistä voi noin häiritä toisten ihmisten olemassaolo? Tai aikuisten ihmisten rakkaus? Miten joku voi vain ilmoittaa, ettei tykkää näistä ja näistä ihmisryhmistä? Mistä tämänkaltaiset rasistit ovat saaneet oppinsa?

Erityisen suurta vastustusta niin Pekka Haavistoa (vihr.) kuin homoutta vastaan on ollut maaseudulla pienissä kylissä ja kunnissa. Teoriaani todistaa kolme Suomen niinistöläisintä kuntaa Soini, Halsua ja Alajärvi, jotka sijaitsevat Vaasan vaalipiirissä ja ovat alle kymmenentuhannen asukkaan kuntia. Ymmärrän toki, että on niitäkin ihmisiä, jotka aidosti ovat eri linjoilla Pekka Haaviston kanssa. Tässä tapauksessa kuitenkin oletan suurimman kynnyksen koostuvan homoudesta vaikkei sitä ääneen myönnettäisikään.

Epäilen, että suurin osa pienissä paikkakunnissa asuvista ihmisistä ei voi hyväksyä homoutta, koska he ovat tottuneet pieneen ja sisäsiittoiseen kyläyhteisöön, jossa epätoivotut jäsenet voidaan savustaa ulos. Nämä juntit ovat tottuneet vanhaan ja vastustavat uutta, oli asia mikä hyvänsä. He ovat tottuneet kaiken menevän heidän multatakamustensa mukaan. Kun joku uusi asia uhkaa, nämä tyypit pelästyvät ja tuomitsevat. Näin asioiden täytyy olla, muuten en kykene nykyistä Suomen suvaitsevaisuuden kahtiajakoa käsittämään.

Suuressa maailmassa ei kerta kaikkiaan voi pärjätä olemalla hyväksymättä ja vihaamalla. Kaupungissa ihminen oppii sietämään erilaisuutta ja katsomaan asioita erilailla, kun kanssaihmisiin tai heidän ominaisuuksiinsa ei voi suoraan vaikuttaa. En väitä, että kaikki kaupunkilaiset olisivat suvaitsevaisia, ja kaikki maalaiset rasisteja, vaan että kaupungissa useimmiten kasvaa suvaitsevaiseksi ja maalla useimmiten rasistiseksi. Tämän asian kannalta kuntaliitokset eivät tunnu lainkaan kamalilta. Suuressa yhteisössä oppii maailmasta ja ihmisistä ja erilaisuudesta paljon.

Ei tarvitse pitää esimerkiksi homoista, mutta kaikkea täytyy sietää. Kaikkien kanssa pitää tulla toimeen! Näin minulle on opetettu ja näin kaikkien täytyy toimia!