"Epäluotettava toimittaja havaittu" - NRA lähti sotaan toimittajia vastaan USA:ssa ja Suomessa

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Yhdysvaltalaisia republikaanipoliitikkoja rahoittavaa kansallista kiväärijärjestöä NRA:ta on alkanut ahdistaa Floridan kouluampumisen jälkeen. Kansalaisten protestointi aseita vastaan ei ole aiemmin juuri vaikuttanut lainsäätäjiin, mutta NRA:n kaupallisiin yhteistyökumppaneihin se tuntuu tepsivän. Muun muassa Hertzin, Avisin, Symantecin, United Airlinesin ja Deltan kaltaiset yritykset ovat nyt yllättäen löytäneet omat arvonsa, kun kuluttajat ovat alkaneet painostaa niitä NRA-kumppanuuden vuoksi. Vastaavaa reaktiota yhtiöiltä ei ole nähty aiempien joukkosurmien jälkeen.

Lisäksi floridalaisten koululaisten kampanjointi aselakien tiukennusten puolesta on alkanut saada liikettä myös poliitikkoihin. Presidentti Donald Trump kävi vastikään televisioidun keskustelun, jossa hän syytti omiaan NRA:n pelkäämisestä.

Nyt pelkää NRA.

Trumpista on vaikea ottaa selvää, mitä hän aikoo aseille tehdä vai aikooko mitään, mutta joka tapauksessa hänellä on valtaa ja kykyä toimia äkkiväärästi aseasiassa, jos niin haluaa. NRA:lla tuskin on kanttia hyökätä suoraan Trumpia vastaan, jota järjestö rahoitti lähes yhdeksällä miljoonalla eurolla vuoden 2016 vaaleissa, joten NRA purkaa pelkojaan ja turhautumiaan – yllätys, yllätys – mediaan.

Brittilehti Independentin julkaisemalla NRATV:n mainosvideolla järjestön pr-hahmo Dana Loesch lähettää kiväärijärjestön terveiset valehteleville toimittajille: ”Teidän aikanne käy vähiin. Kello käynnistyy nyt”, mustaa taustaa vasten mustiin pukeutunut Loesch sanoo pahaenteisesti ja kääntää tiimalasin ympäri.