Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

”Epäluotettava toimittaja havaittu” – NRA lähti sotaan toimittajia vastaan USA:ssa ja Suomessa

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 6.3.2018 16:54
Yhdysvaltalaisia republikaanipoliitikkoja rahoittavaa kansallista kiväärijärjestöä NRA:ta on alkanut ahdistaa Floridan kouluampumisen jälkeen. Kansalaisten protestointi aseita vastaan ei ole aiemmin juuri vaikuttanut lainsäätäjiin, mutta NRA:n kaupallisiin yhteistyökumppaneihin se tuntuu tepsivän. M...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

NRA on menettämässä asemansa. USA on saamassa uuden johtajapolven nämä ovat naisia ja aseet ovat heille sivuseikka.
Aseet on rekisteröitävä ja niiden omistajat on seulottava. Tämä ei ole kansalaisoikeuksiin puuttumista. Perustuslain pykälä aseista toteaa,että jokaisen USA:n kansalainen on velvollinen kantamaan asetta. Nykyään sen voi ymmärtää merkitsevän velvollisuutta osallistua maan puolustamiseen tarvittaessa. Pitäisikö kirjoittaa katekismus. Nykyinen meno ei voi jatkua, millään perusteella.

Supreme Court on kirjoittanut katekismuksen moneen kertaan. Vallitseva versio on hyvin epäilyttävä.

Tosiasiassa Second Amendment kuuluu kokonaisuudessaan: ”A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.”

Ei ole velvollisuutta kantaa asetta. Aseen kantamisen oikeutta ei saa rajoittaa, mutta se liitetään nimenomaan ”militiaan”.