Blogit

Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Virittäkää banjonne – Journalistirock tulee!

Blogit Mediaansekaantuja 1.3.2014 11:37
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja - avatar
Kirjoittaja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Toimittajakaverini Manu Marttinen on melkoinen hevitiluttaja. Itse taas laulan hard rockia useammassakin kokoonpanossa. Olimme viime syksynä Manun kanssa esiintymässä omilla bändeillämme samassa keikkapaikassa, jossa oli huomattavan paljon muitakin musikaalisia journalisteja.

Kun Manu otti puheeksi ideansa journalistien rock-tapahtumasta, se sai saman tien myötätuulta alleen. Jotain tällaista olimme kaikki kaivanneet. Ja varmaankin pientä piristystä arkeen on kaivannut koko kovia aikoja elävä media-ala.

Päätimme, että luomme tapahtumasta työhyvinvointia edistävän bändikilpailun. Yhtenä esikuvana on Firmarock eli nykyinen Company Rock. Varaamme riittävän ison paikan, hommaamme tuomarit ja juontajan ja tarjoamme mahdollisimman monelle journalistibändille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä soittamaan isolle yleisölle. Laadimme säännöt, joissa tärkeintä ei ole virtuoosimainen soitto vaan hyvä meininki sekä omien fanien ja työkavereiden kannustus. Kytkemme tapahtuman vuosittaiseen Journalismin päivään, jolloin alan ihmisiä eri puolilta Suomea on liikkeellä kaupungilla. Tapahtuma on avoin myös muulle yleisölle.