Blogit

Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Välikohtaus kaupassa: kuvaaja ulos!

Blogit Mediaansekaantuja 28.9.2014 21:40
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja - avatar
Kirjoittaja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Yleisradion Kainuun-aluetoimitus uutisoi tällä viikolla, että kajaanilaisen H&M-kauppaliikkeen myyjä keskeytti henkilöhaastattelun kuvaamisen kauppakeskuksen aulassa. Asia ei ehkä olisi ollut ihan uutisen väärti ilman tilannetta todistavaa videota, jonka Yle julkaisi verkkosivuillaan.

"Meillä H&M:llä on tavoitteena pitää myymälät mediavapaina tiloina, jotta voimme taata asiakkaillemme shoppailurauhan. Toivomme, että lehdistö pyytäisi viestintäosastoltamme kuvausluvan ennen myymälässä kuvaamista", selitti tapahtunutta Ylelle vaateliike H&M:n markkinointi- ja viestintävastaava Tiina Miettinen.

Samanlaisia välikohtauksia tapahtuu toimittajille aina silloin tällöin. Erityisen herkkiä reagoimaan on tietämäni mukaan oltu Stockmannilla ja Lidlissä etenkin silloin, kun saksalaisketju rantautui Suomeen 2000-luvun alussa. Myös muissa kauppakeskuksissa saattaa vartija tulla keskeyttämään ilman lupaa tapahtuvan valokuvaamisen tai tv-taltioinnin. Muistan erään toimittajan kertoneen, että Lidlin alkuaikoina kaupassa kiellettiin jopa muistiinpanojen tekeminen. Tässä YouTubesta löytyneellä muutaman vuoden takaisella videolla Lidlin henkilökunta keskeyttää alennushintaisten elintarveikkeiden kuvaamisen kansalaisjournalistilta.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu