Tutkimus: Amerikkalaisen konservatiivimedian yleisö huonosti perillä koronaviruksen vaaroista

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Sanomalehti The Washington Post veti hieman mutkia suoraksi uutisoidessaan tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin amerikkalaisen yleisön varautumista ja koronavirusta koskevan oikean tiedon saantia mediasta.

The Postin provosoivan otsikon mukaan ”Fox News on saattanut estää miljoonia kansalaisia ottamasta koronaviruksen uhkaa vakavasti”.

Yhdysvaltain katsotuin tv-kanava, konservatiivien ja presidentti Donald Trumpin mielitietty Fox News on liberaalina pidetyn The Postin kilpailija uutiskentällä. Trump nimittelee The Postin uutisia usein fake newseiksi.

Harvardin yliopiston Kennedy Schoolin julkaiseman tutkimuksen päätelmä oli, että koronavirusuutisia pääosin konservatiivimediasta seuranneilla amerikkalaisilla oli huonommat tiedot viruksen vaarallisuudesta ja suojautumiskeinoista sitä vastaan kuin muilla mediankuluttajilla.

Konservatiiviseksi mediaksi tutkimuksessa listattiin Fox Newsin lisäksi muun muassa Breitbart News, One, America News, The Drudge Report ja suosittu oikeistolainen radiopersoona Rush Limbaugh.