Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Putin nolasi juoruilevan median

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 17.3.2015 21:38
Venäjän presidentti Vladimir Putin palasi parrasvaloihin lähes yksitoista vuorokautta kestäneen ”kateissaolonsa” jälkeen eilen maanantaina. Thank God – täällä oltiinkin jo huolesta soikeana. Laadukkaan tiedotusvälineen erottaa hevosmiesten tietotoimistosta se, ettei laadukas tiedot...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

Älä viitsi. Pöhöttynyt ja hikoileva Putin oli selvästi jonkun ”flunssan” toipilaana esiintyessään kirgiisin kanssa.
Jos Putinin katsoo tehtäväkseen ”retkuttaa” länsimaista mediaa katoamalla kun maan talous on kuralla ja se käy sotaa Ukrainassa niin kaikki eivät ole töissä Kremlissä.

Eiköhän tarkoitus ollut siirtää median huomio pois Nemtsovin murhasta. Siinä hän onnistui.

Miksi Putinin tarvitsisi siirtää huomio pois Nemtsovin murhasta?

Samasta syystä kuin lennon MH17 alas ampuminen piti saada nopeasti muiden tekemisiksi.

”Laadukkaan tiedotusvälineen erottaa hevosmiesten tietotoimistosta se, ettei laadukas tiedotusväline levitä huhuja vaan faktoja. ”

Tämän jutun kirjoittaja nimeää joukon aviiseja hevosmiesten tietotoimistoiksi. Ilmeisesti hänen faktansa löytyy RT:n ja vastaavien uutisista. Juttu on niin että jos faktoja ei ole niin puute täytetään spekulaatioilla.

Onko Tapanainen selvittänyt MH17-turman? Kansainvälinen tutkijalautakunta ei liene saanut asiasta tietoa, koska sen tutkimukset ovat yhä kuulemma kesken. Tässäkin asiassa olisi hyvä fundeerata, mikä taho hyötyy viivytyksestä. Propagandahyöty on ilmeisesti niillä, joiden mielestä ”kaikki viittaa siihen, että kone ammuttiin alas kapinallisten – tai suorastaan venäläisten – laukaisemalla BUK-ohjuksella”.

Tuota ”kaikkea” ei siis tässäkään yhteydessä tarvitse edes todistaa.

”Onko Tapanainen selvittänyt MH17-turman?”
Itse asiassa kyllä. Tosin minulla on ollut hyvät lähteet. Googlaa vaikka Bellingcat MH17 taikka myös Correctiv MH17. Nämä asiaa penkovat ryhmät ovat selvittäneet BUK-yksikön numeronkin.

Voihan nuo nimetä ,kuten toimittaja, hevosmiesten hommiksi ja pitäytyä Venäjän valtion television ”faktoihin”
-kone oli valmiiksi lastattu kuolleilla, Ukrainan hävittäjä ampui Tatjanan näkemänä, Bostonin insinöörin ja satelliitin (vuodelta 1995) kuvat jne

Itse asiassa Strelkov/Girkin (Venäjän lähettämä kapinan lietsoja) ehti jo tunnustaa VKontakten sivuilla alas ampumisen. Hevosmieskö hänkin?

Hollannin kansainvälinen tutkijalautakunta antaa tuloksensa kesään mennessä. Eikä hme kun meni puolivuotta ennekuin romut oli kerätty kun kapinalliset estivät sinne pääsyn.