Pullukkatyttöystävät ja rikkinäinen radio

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Radiokanava Voicen toimituspäällikkö Mikko Räsänen älähti Facebookissa viikonloppuna: ”Terkkuja Radio Aallolle. Jos lähetyksen keskeistä sisältöä on lukea Voicen nettisisältöjä, niin mainitkaa nyt hyvänen aika se lähde edes kerran noin monen minuutin spiikin aikana”.

Kilpailevan kanavan juontaja oli siteerannut pitkässä radiokeskustelussa kohta kohdalta Räsäsen tekemää juttua pullukkatyttöystävistä Voicen verkkosivuilla mainitsematta lähdettä kertaakaan.

Radio Aallon juonto alkoi: ”Senkin laiheliinit, sillä nyt se on nimittäin Amerikassa tieteellisesti todistettu, että pullukka tyttöystävä on paljon parempi”. Räsänen oli otsikoinut oman juttunsa Pullukka tyttöystävä on parempi kuin laiha! – tässä kuusi perustelua. Jutun mukaan ”Amerikkalainen nettisivusto listasi syitä, miksi miesten kannattaa unohtaa laihat tytöt ja etsiä pyöreämpi tyttöystävä”. Linkki tälle Regretful Morning -nettisivustolle löytyi jutun lopusta, mutta Radio Aallossa luettiin selvästikin Räsäsen käännöstekstiä.

Alkuperäinen mielipidekirjoitus 6 Reasons Why You Should Date a Fat Girl on julkaistu Regretful Morning -sivuston blogissa.

Näin siis toimii rikkinäinen radio: