Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Poliisi ei määrittele rasismia, Putkonen

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 26.8.2015 17:45
Nyt on Immosen poika harjattu ja pantu pakettiin. Case closed – turvat tukkoon. No ei. Ei se niin mene. Perussuomalaiset ei aseta median agendaa vaan sen asettaa jokainen tiedotusväline itse. Puhe aiheesta jatkuu niin kauan kuin jutunjuurta riittää, eikä sitä voi vaimentaa piileskelemällä peru...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

Putkosta ei kannata ottaa tosissaan, mies on nimittäin ihan pihalla siitä, mitä poiltiikka on ja mitä on poliittinen keskustelu.

Hänen jyräävä ja päällekäyvä tyylinsä saattaa herättää pelkoja ja ehkä jossain jopa kunnioitusta tai vakuuttuneisuutta, mutta itse kutsuisin miestä tyhjäksi tynnyriksi.

Kovin merkillinen ja ala-arvoinen oli tuo näytelmä.
Vankilatuomittu seksuaalirikollinen vetoamassa ja vaahtoamassa lain tulkinnasta.

Maahanmuuttovastaisuus ovat kaksi eri asiaa, joita ei pitäisi koplata keskenään. Jos Immonen on selkeästi irtisanoutunut rasismista ja väkivallasta, ei siinä pitäisi enää olla mitään keskusteltavaa.

Myöskään monikulttuurisuuden vastustamisen tulkitseminen rasismiksi ei voi olla oikein. Mielestäni on epärealistista olettaa, että Suomeen voitaisiin juurruttaa tasapuolisesti ”kaikkia maailman kulttuureita”. Se olisi lainsäädännöllisesti, tasa-arvon suhteen sekä taloudellisesti kutakuinkin kestämätön yhtälö. Näin ollen kriittinen suhtautuminen monikulttuurisuuteen ei välttämättä ollenkaan viittaa rasismiin vaan huoleen Suomesta ja suomalaisesta elämänmuodosta, joista meillä ei voi olla mitään velvoitetta luopua.

Monikulttuurisuuden olettaminen epärealistiseksi ilman perusteluja lainsäädännön, tasa-arvon ja talouden osalta ei ole rakentavaa ja jättää jäljelle kysymyksen rasismista joka mahdollisesti perustuu pelkoon omasta kansallisesta identiteetistä.