Päätoimittajapeli käynnistyi - onko nyt naisten vuoro Ilta-Sanomien johdossa?

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Kun vallan huipulla politiikassa tai liike-elämässä avautuu merkittävä johtajanpesti, media on pullollaan analyyseja siitä, kuka valitaan tähän tärkeään tehtävään. Toimittajat rakastavat spekulointia.

Mutta kun kyse on media-alan vaikutusvaltaisesta tehtävästä, kukaan ei hiisku mitään. Tai siis hiiskuu, mutta korkeintaan kollegojen kesken työmaaruokalassa tai tuopin äärellä baarissa.

Olen käynyt jo sen verran monta kuiskuttelevaa yksityiskeskustelua siitä, kenestä tulee Ilta-Sanomien seuraava vastaava päätoimittaja, joten miksenpä julkistaisi omaa shortlistiäni täällä.

Ilta-Sanomien nykyinen vastaava päätoimittaja ja kustantaja Tapio Sadeoja jää eläkkeelle tämän vuoden lopussa. Hän toimi myös STT:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 2016-2018. IS on Suomen johtava uutismedia verkossa, joten ihan vähäpätöisestä hommasta ei ole kyse.

Mielenkiintoista on, että Sanoma ei hae Sadeojan tilalle kustantajaa ja vastaavaa päätoimittajaa vaan pelkästään vastaavaa päätoimittajaa. Tämä laventaa seuraajaehdokkaiden joukkoa.