Nännit - ikävä ilmiö

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Hei, sinä nänneistä työksesi kirjoittava toimittaja/toimittajan esimies, joka laitat alaisesi tekemään noloja nännijuttuja:

Mietipä tilannetta omalle kohdallesi. Valmistaudut vuoden tai ehkä jopa koko elämäsi kohokohtaan eli presidenttiparin Linnan juhliin, jonne olet saanut kutsun. Käytät kohtuullisen paljon rahaa tyylikkääseen asuun, meikkeihin ja kampaukseen näyttääksesi kauniimmalta kuin koskaan.

Juhlien jälkeen havaitset uutismedian tuijottavan ainoastaan rintoihisi ja vartalosi olevan koko kansan puheenaihe – tai jopa paheksunnan kohde. Luet lehden verkkosivuilta juhlineesi ilman rintaliivejä, mikä on lehden mukaan ”ikävä ilmiö”.

Pakko sanoa, että hävettää Aamulehden puolesta, joka julkaisi tänään verkkojutun ”Näyttelijä Jonna Järnefelt juhli ilman rintaliivejä – ikävä ilmiö yleistynyt Linnassa”. Voisiko totaalisempaa antikliimaksia kuvitella arvokkaalle tilaisuudelle?

Hienoa kostyymiä voi toki kehua, mutta mistä meille on yhtäkkiä tullut tällainen juhlijoiden ulkomuodon ja -asun moitiskelun kulttuuri?