Miksi Hjallis vetoaa?

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Olen usein miettinyt, miksi liikemies Harry Harkimon talk show Hjallis pesee kaikki muut viihteelliset kotimaiset keskusteluohjelmat televisiossa. Viime lähetystä MTV3-kanavalla katsoi 470 000 katsojaa, mikä on näinä aikoina varsin hyvin.

Makuasioista voi tietysti kiistellä, eivätkä Harkimon olemus ja maine miellytä kaikkia. Aina kun hänet mainitaan, ilmestyy ennemmin tai myöhemmin valittamaan joku, joka ei voi millään ymmärtää, mikä hänessä vetoaa naisiin.

Älkäämme käsitelkö sitä kysymystä nyt.

Harkimo ei ole ammattitoimittaja, mutta siitä huolimatta hän sai keskusteluohjelmansa ensimmäisellä lähetyskaudella enemmän irti poliitikoista kuin rutinoituneet talk show -isännät ja politiikantoimittajat. Tällä kaudella Harkimo on siirtynyt sulavasti poliitikkojen henkilöhaastatteluista teemakeskustelujen vetämiseen usean vieraan parissa. Toissa viikolla puhuttiin julkisuudesta, viime viikolla menettämisestä ja tänään 21.12. on aiheena rohkeus.

Jos tutkii tarkemmin Harkimon haastattelu- ja keskustelutekniikkaa, ammattitoimittajakin voi ottaa jotain opiksi. Viime jaksossa Harkimo väläytteli taas sitä puoltaan, josta itse pidän kovasti: vieraana ollut Helsingin Sanomien potkut saanut päätoimittaja Mikael Pentikäinen yritti vastata kaunistellen kysymykseen Hesarin vastaavan päätoimittajan vallasta, mutta Harkimo puuttui heti peliin: