Blogit

Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Median mustat päivät jatkuvat

Blogit Mediaansekaantuja 7.1.2014 10:12
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja - avatar
Kirjoittaja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Kolmekymmentäseitsemän ihmistä saa potkut Helsingin Sanomista, kertovat aamun synkät uutiset. Nelosen uutiset kutistuvat viisiminuuttisiksi Helsingin Sanomien uutisiksi, mutta mitään lehden tuotteita ei lopeteta.

Alun perin uhkana oli jopa 70 journalistin irtisanominen, mutta osa-aikaistamisten, eläkejärjestelyiden ja yhtiön sisäisten siirtojen ansiosta irtisanottavien määrä puolittui. Näillä järjestelyillä toimituksen henkilöstömäärä tippuu 280:een.

Tasan vuosi ja yksi päivä sitten uutta tabloidimuotoista Hesaria odotettiin vesi kielellä. Nelosen uutiset ja HS-toimitus olivat menneet kimppaan, ja verkkosisällöistä rahaa keräävä maksumuuri oli vastikään pystytetty HS:n verkkoon. HS:n toimituksessa oli harvinaisen innostunut ja optimistinen tunnelma, kun kävin siellä tekemässä lehtijuttua uudistuksista. Tuntui siltä, etteivät muun mediamaailman yt-uutiset koske Hesaria lainkaan. Päinvastoin, vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen vakinaisti kerralla vajaan 20 pätkätyöläisen työsuhteen.