Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Mediakritiikkiä nimettömästi – keitä on uuden palvelun taustalla?

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 11.10.2016 14:31
Toimittajapiireissä on viime päivinä herättänyt ärtymystä mutta myös kannatushuudahduksia uusi Esilukija-niminen palvelu, joka kuratoi eli kerää yhteen ja suosittelee pitkiä journalistisia juttuja. Kirjoittavat ruotivat lähinnä HS:n, Ylen, Imagen, Suomen Kuvalehden, Long Playn ja Ylioppilaslehden tu...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

Minusta tässä on huvittavaa se puoli että ilmeisesti toimittajat näkevät itsensä jonkinlaisina staroina joita kannattaa tähtiluokitella:)

Tämä kehitys taisi alkaa maikkarin säätytöistä, vai lähtikö sitten Kyllösestä, jotenkin huvittuneesti olen tähån ilmiöön aina suhtautunut.

Mielenkiintoisempaa olisi oikeastaan saada vinkkejä (ja linkkejä) hyviin juttuihin maakuntalehdissä (Lännen Media) talouslehdissä ja naistenlehdissä. Hesarin, Ylen, SK:n ja Imagen jutut osaa itsekin nopeasti vilkaista ja päätellä mitä kannattaa lukea alkua ja otsikkoa pidemmälle.

Palvelu oli ensi katsomalta pettymys. Ei auta lukijaa, tuoksuu, siis haisee, journalistien sisäpiiriltä. Hyvät referaatit jutuista auttaisivat paljon enemmän kuin puskakommentit!