Blogit

Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Luottotoimittaja panttaa kiusallista tietoa – TiTi-nallen tappaminenkin salattiin

Blogit Mediaansekaantuja 2.10.2016 14:13
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja - avatar
Kirjoittaja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Seiska-lehden entisen toimittajan Kai Merilän kirja Luottotoimittaja (Johnny Kniga) tuli ryminällä julkisuuteen muutama viikko sitten. Joku voisi jopa epäillä, että Matti Nykäsen kännihaastattelu Radio Suomipopissa oli suunniteltu juttu - niin hyvin se sopi kirjan teemaan, joka kertoo Merilän ja Nykäsen värikkäästä yhteistyöstä 1990- ja 2000-luvuilla.

Merilä toimi Nykäsen lisäksi niin sanottuna luottotoimittajana ainakin ternimaitojulkkis Petteri Jussilalle ja hiihtäjä Mika Myllylälle, jotka molemmat kokivat sittemmin traagisen kohtalon. Nykänen on sentään yhä elossa, vaikka kirjan perusteella läheltä piti -tilanteita on riittänyt.

Luottotoimittajalla tarkoitetaan toimittajaa, joka saa yksinoikeudella ja ensimmäisenä uutisia julkisuuden henkilöltä itseltään, koska heidän välillään on luottamuksellinen suhde. Julkisuuden henkilön pitää tietenkin olla niin kiinnostava huippu-urheilija, poliitikko tai muu julkkis, että hänen nimensä myy poikkeuksellisen hyvin ja kaikki hänen tekemisensä kiinnostavat yleisöä.