Blogit

Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Lehti hävisi kuluttajatestiriidan – oikeus tulkitsi Journalistin ohjeita ja epäili ”äijän” osaamista

Blogit Mediaansekaantuja 21.9.2016 16:31
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja - avatar
Kirjoittaja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Pitäisikö vesieristeen pakkauksen käyttöohjeen olla riittävän informatiivinen tavallisen "äijän" tekemää asennusta varten vai tarvitaanko kylpyhuoneeseen ammattilaista, joka ymmärtää virallisen tuotesertifikaatin vaatimukset?

Nyt on sekä käräjä- että hovioikeuden päätös siitä, että parempi kutsua "äijän" sijaan ammattilainen paikalle, sillä pelkän pakkauksen käyttöohjeen tuijottaminen voi tuottaa katastrofaalisen lopputuloksen. Äijätesti tuli kalliiksi Otavamedian TM Rakennusmaailma -lehdelle, joka testasi vesieristeitä kuluttajapakkauksissa olleiden ohjeiden mukaisesti lehden numerossa 1/2010.

Lehden kuluttajatestin mukaan Laattapiste Oy:n edustama eriste päästi kosteutta läpi. Testi toistettiin, ja sen jälkeen myös VTT testasi tuotetta. Tulos oli joka kerta sama: jos työ tehtiin kuluttajapakkauksen ohjeen mukaisesti, aine ei pitänyt täysin vettä. Laattapisteen mielestä ammattirakennusmies näki jo lehtiartikkelissa julkaistusta valokuvasta, että eriste oli ammattitaidottomasti levitetty.