Keskisuomalaisen päätoimittaja piikittelee Ylen toimitusjohtajaa koulutuksesta - Ylä-Anttila: "Todella omituista ja loukkaavaa"

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila on pahoittanut mielensä Keskisuomalaisen vastaavan päätoimittajan Pekka Mervolan kolumnista, jossa Mervola suomii muun muassa Ylen julkaisemaa kesätoimittajien rekrytointivideota. Yle on julkaissut kesätyövideonsa jo lokakuussa 2018.

Mervolan mukaan ”Ylen päällikkö hakee vitun kiinnostavaa journalismia tekemään ihmisiä, jotka takoo kontenttia ihan kyrpänä”. Kyseisellä kesätyövideolla ei kuitenkaan käytetä tällaista kieltä, vaan Mervolan lainaus viittaa Yle Kioskin tuoreempaan rekryilmoitukseen Facebookissa. Kyseinen päällikkö on Ylen nuorisomedioiden päällikkö Antti Hirvonen.

Yle Kioski etsii uusia osaajia.

Mervolan mielestä Yle halveksii koulutusta, kun yleläiset vastaavat kesätyövideolla Ylen toimittajia koskeviin kysymyksiin ja ennakkoluuloihin. Osalla videolla esiintyvistä Ylen toimittajista ei ole muodollista toimittajakoulutusta, minkä he tuovat esiin toteamalla muun muassa että ”Mä oon käynyt varmaan Helsingin yliopistolla pelkästään vessassa kerran” ja ”Päivääkään en ole viestintää, journalistiikkaa tai muutakaan tällaista oppiainetta lukenut”.

Mitä kontentin takomiseen ja kiinnostavaan journalismiin tulee, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Räisänen kommentoi Facebookissa, että ”Mervolan kolumnissa kontekstistaan tarkoitushakuisesti irrottama Hirvosen lause on intertekstuaalinen viittaus erääseen suosittuun someviraaliin, josta voi ottaa selvää vaikka googlaamalla lahtelaisen bändin nimeltä Absurdah”.