Keisarilla on uudet vaatteet - collegehousut

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Ammattilaiskehonrakentaja ja valmentaja Jari ”Bull” Mentula tienaa satojatuhansia euroja collegehousuissa, tiedotti Helsingin Sanomat kolmen sivun henkilöjutussa viime viikolla. Mentulan järkälemäinen hahmo tulee nykyisin vastaan joka paikassa: tv:n dieettiohjelmassa hän läksyttää läskejä, naistenlehdessä kertoo parisuhteestaan ja iltapäivälehdet kyselevät häneltä kommentteja harva se päivä.

Sitä olen tässä ihmetellyt, että miksi Mentulasta on tehty julkisuudessa kritiikittömästi terveen elämän apostoli?

Mies on 180 senttiä pitkä, painaa 140 kiloa ja mättää suuhunsa 7000 kilokaloria päivässä. Sillä ruokkisi jo pari tiineenä olevaa lammasta. Olipa tuo massa sitten läskiä tai silkkaa lihasta, sydänhän siinä räjähtää.

Anna-lehden parisuhdehaastattelussa Mentulan kihlattu kertoi pariskunnan New Yorkin -matkasta. Kihlattu halusi kävellä ja katsella paikkoja, mutta kahden päivän jälkeen mies jäi mieluummin hotellihuoneeseen katsomaan telkkarista baseballia. ”Onhan se selvää, että tuon kokoiselle miehelle käveleminen on raskasta. Jari ei koskaan kävele, ei edes kuntosalille”, kihlattu kertoi lehdessä.

Onpa tosi tervettä. Silti Mentulalla on omassa äärimmäisyydessään varaa kutsua toista ihmistä ”suoraan sanottuna sairaan näköiseksi”.