Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

JSN linjasi lähdesuojaa – MTV:lle vapauttava poliisivuodon paljastamisesta

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 22.4.2015 17:54
Julkisen sanan neuvosto teki tänään merkittävän linjauksen lähdesuojaan. Neuvoston tulkinnan mukaan lähdesuojasta pitää sopia aina niin, että toimitus tietää, kenelle se antaa suojan ja mistä syystä. Lisäksi tuoreessa päätöksessä korostetaan toimituksen velvollisuutta huolehtia siitä, että osapuolet...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

Olivatko tiedon vuotaja ja itsemurhan tehnyt virkamies varmasti sama henkilö? Muuten nuo MTV:n toimitajan kannanotot ovat tavallaan liian helppoja. Suomesssakin on taatusti tietoa, jonka ”vuotaminen” tai julkistus ”todistettuna totuutena” voi pakottaa osalliset ulos maasta, jos hengestä haluaa kiinni pitää.

Eli ns. periaatteiden sovellutus ei ole yksinkertainen selvyys, jos tosi suuriin juttuihin mennään. Olin itse sekä Uudessa Suomessa että Viikkosanomissa/HeSarissa tilanteessa, että korkean osallistujan Kekkosen turvallisuuden vuoksi olisi tullut muuttaa USA:han opiskelemaan. Vaitiolo kun ei aina riitä. Myöhemmin oli kone valmis lentämään Ruotsiin tai yli ilman papruja ja tarkastuksia, jos tosi tarve tuli. Taas oli kyse tiedosta.

Mitenkähän JSN näitä juttuja tulkitsisi?