Jätän tämän blogitekstin kirjoittamatta

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Olin aikeissa kirjoittaa blogipostauksen erääseen väkivaltarikosuutiseen liittyen, selittäen lukijoille sitä, miksi media kertoo tai jättää kertomatta rikoksesta epäillyn – tässä tapauksen tuomitun – etnisen taustan. Että ”miksi kerrotaan tekijän suomalaistausta mutta ei hiiskuta mitään, jos tekijä olisikin arabi?”

Mutta sitten ajattelin, että ihan sama, mitä selitän. Ne, jotka ymmärtävät asian muutenkin, peukuttaisivat ja jakaisivat kirjoitusta eteenpäin, eikä kirjoitus muuttaisi heidän kohdallaan mitään. Ne, joille median toiminnan lainalaisuuksia olisi kenties syytä selventää, suhtautuvat jo valmiiksi torjuvasti, koska valtamedia sitä ja valtamedia tätä. En minä siihen saveen saa lippuani pystyyn.

Ja koska nyt on perjantai ja viikonloppu tulossa, ei kiinnosta pätkääkään ottaa sitä riskiä, että vapaani kuluisivat sosiaalisen median palstoilla itseäni koskevan epäasiallisen kommentoinnin seuraamiseen ja siihen vastailuun.

Näin ollen sensuroin itseäni, ja toivotan teillekin mukavaa viikonloppua. Ehkäpä jo ensi viikolla etsiskelen sananvapauden sankarin viitan jostain garderobini perukoilta.