Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Heitä lantti journalistille

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 30.5.2014 16:02
Suomalainen journalismin joukkorahoituspalvelu Rapport käynnistyi äänekkään some-pöhinän saattelemana toukokuun alussa. Haastattelin Seppo Honkasta, yhtä palvelun kolmesta perustajasta, uusimpaan Journalisti-lehteen. Juttu on luettavissa täältä. Nyt kun on vierähtänyt noin kuukausi palvelun avaamise...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

Tuo aihe ”poliisin ja uusnatsien” kytköksestä on jotenkin kuvaava Suomessa. Suomen ”tunnetuin poliisi” oli pitkäaikainen presidenti Urho Kaleva Kekkonen, joka oli koulutetttu 1930-luvun Saksassa ja nautti aikanaan jopa itse Aadolfin kannatusta. Kun hänen poliittiset takin kääntönsä sitten kätkettiin, natseja piti löytää muualta. Ja löytyihän niitä, etenkin UKK:n presidenttikautena. Jopa puolustusministerinä oli Kepun evp. SS-mies, yksi monista, jotka eivät itse täysin oivaltaneet ”käyttöjään.”

Jos Suomessa – ja muissa Pohjoismaissa – todella haluaa tehdä tosi jutun tosi ongelmasta, sekin on tarjolla ja näkyvä kaikkialla. Se on yksinkertaisesti yleisempi versio ”totalitaristisestä systeemistä,” joka vallitsee avoimena kaikissa Pohjoismaissa. Kaikissa niissä yksityiset järjestöt, eli puoluekoneistot, voivat puuttua ja puuttuvat jatkuvasti kansalaisten yksityisiin asioihin, mikä on rikollista. Se tehdään juuri tuolla ”nimittelyperusteella.” Jos joku on jotakin muuta kuin Kekkosen tai Palmen ihailija, yms. jne, hänen niskaansa voi heittää vaikka sata kappaletta puolueiden aktivisteja laittomine toimineen.

Onhan se tosi kummaa, ettei asiassa nähdä mitään kyseellistettävää, mitää ”kytköstä” laittomaan totalitarismiin ja autoritarismiin. Koska juuri siitä on kyse, kyse rikollisesta touhusta, jota peitetään puolustoimistojen laitoman vallan käytöin, siis laittomuuksin.

Näitä luetaan juuri nyt