Ehkä trollasin, ehkä en - Tohtorin mielipidekirjoitus parisuhteista nousi HS:n luetuimmaksi

Sanomalehti Keskisuomalaisen julkaisema STT:n juttu kysyy, trollasiko lääketieteen tohtori Helsingin Sanomien mielipidepalstaa.

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Sanomalehti Keskisuomalaisen julkaisema STT:n juttu kysyy, trollasiko lääketieteen tohtori Helsingin Sanomien mielipidepalstaa. Sosiaalisessa mediassa on nimittäin tänään ihmetelty HS:n näkyvästi uutisfiidiinsä nostamaa mielipidekirjoitusta, jossa lääketieteen tohtori Markus Sormaala tilittää jokseenkin katkeran oloisena, että kulttuurimme opettaa tytöt nirsoiksi kumppania etsittäessä.

”Miehen rooli on lähestyä asiallisesti ja kohteliaasti kymmeniä naisia ja tulla torjutuksi ennen kuin mitään älyllistä keskustelua koskaan pääsee edes alkamaan. Avoliitoista kaksi kolmasosaa päättyy naisten aloitteesta, koska odotukset täydellisestä parisuhteesta eivät heillä täytykään. Parisuhdemarkkinoiden kohtaamattomuus riippuu siis kaikissa vaiheissa naisten nirsoilusta”, tohtori Sormaala kirjoittaa ja jatkaa:

”Miehiä moinen kasvatus tai ajattelumalli ei rasita. He suhtautuvat parisuhteen muodostamiseen vähemmän idealistisesti ja enemmän realistisesti. Vähän kuin käytetyn auton hankkimiseen: Otetaan se mikä on tarjolla. Kunhan toimii kohtuullisesti, kalliimpaankaan ole varaa.”

Sukupuolten sotahan tällaisesta syttyy.

Tämä oli kuitenkin ilmeisesti tahallista provosointia, nettikielellä trollaamista. Viime vuosina trollaamisesta ja trolleista on puhuttu Venäjän agendan edistämisen yhteydestä, mutta se on eri juttu.