Cheek suuttui STT:lle - Jare, lue tästä, miten embargo toimii

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Cheek eli Jare Tiihonen on harmistunut STT:lle kirjansa embargon rikkomisesta. Kirjan kustantajan asettama embargo on torstaina 6.10., mutta STT julkaisi kirjasta otteita jo maanantaina 3.10.

”Jo on aikoihin eletty, että STT rikkoi kirjan julkistamissopimusta ja referoi luvatta Musta Lammas -kirjaa kolme päivää ennen sovittua”, Cheek twiittasi STT:n jutun ilmestymisen jälkeen. Lue STT:n juttu Turun Sanomista.

STT vastasi Cheekin twiittiin: ”STT toimii tässäkin työohjeidensa mukaisesti: jos tiedot on julkaistu muualla, myös STT luopuu embargosta.”

Jare tähän että: ”Olen oppinut elämässä, että tehdyistä sopimuksista pidetään kiinni ja niitä kunnioitetaan. Muut eivät ole rikkoneet sopimusta.”

STT rikkoi kirjan embargon, koska Helsingin Sanomien Kuukausiliite julkaisi tietoja kirjan sisällöstä jo lauantaina 1.10. Kun Ylen toimittaja Salla Vuorikoski kysyi Twitterissä, miksi Cheek itse rikkoi embargon HS:n kanssa, artisti vastasi, että HS:n kanssa sopimus oli lauantaille ja että HS:n juttua on toki luvallista referoida mutta kirja on ”vapaa” vasta torstaina 6.10.