Bändi kasaan ja Journalistirockiin!

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Kai se on merkki siitä, että on luovalla alalla, kun monet toimittajakavereista ovat myös ansioituneita kirjailijoita. Luovuudesta kertoo sekin, että moni journalisti menestyy myös muusikkona, eikä taso ole ollenkaan nolo.

Se nähtiin viime syksynä ensimmäisessä Journalistirock-kilpailussa, jota olin järjestämässä. Alkukarsintoihin ilmoittautui peräti 24 orkesteria, joiden jäsenistä vähintään puolet oli kilpailun sääntöjen mukaisesti media-alalla töissä. Finaaliin Helsingin Kulttuuriareena Gloriaan valittiin kahdeksan bändiä.

Glorian isolla lavalla nähtiin muun muassa turbaanipäisten sitarin rääkkääjien versio Led Zeppelinin Whole Lotta Lovesta. Oma suosikkini oli Otavamedian neljän basistin esittämä biisi Hold On. Voiton veivät lopulta Yleisradion Liquid Sistersin äkäiset punkkarinaiset.

Rokkenrollia ei ole media-alalla varsinaisesti riesaksi asti. Valopilkkuja on syksyn pimeydessä muutenkin harvassa. Journalistirock oli niin huippukokemus, että päätimme polkaista sen pystyyn tänä vuonna uudestaan. Journalistirock #2:n finaali järjestetään Gloriassa perjantainta 9. lokakuuta 2015.

Arvoisa artisti, jos olet media-alalla töissä tai tunnet jonkun sellaisen, perustakaa nyt äkkiä bändi ja taltioikaa soitostanne livevideo! Paljon muuta ei tarvita Journalistirockin karsintaan osallistumiseen.