Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Aarnio-peli kovenee – syyttäjä murtaisi toimittajien lähdesuojan

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 19.5.2015 21:12
Kovaksikeitetty apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske tahtoo historiaan ensimmäisenä syyttäjänä, joka murtaa toimittajan lähdesuojan oikeudessa. Helsingin Sanomien mukaan Kalske aikoo yrittää kahden toimittajan lähdesuojan avaamista rikosylikomisario Jari Aarnioon liittyvässä oikeudenkäynnissä. Sy...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

Eikö nimenomaan tätä tapausta tule analysoida yksityiskohtaisemmin? Mikä oli tuon tiedon ja uutisen oikea ”arvo?” Oliko sitä lainkaan? Vai hankkiko huumeisiin ja varastettuihin autoihin ehkä sekaantunut poliisi vain suosioita toimittajien joukossa?

Suomessa kun oli – ollee yhä – tosi mittava huume- ja autokaupan skandaali, jota ei ole edes yritetty todella selvittää. Se tulee Suezin kriisin jälkiajoilta, kun yhä köyhän Suomen ”sinibaretit” havaitsivat, miten verovapaalla kamalla, sitten huumeilla ja varastetuilla autoilla voi ansaita.

Kun itse kuulin jutusta 1964 Kyproksessa, mukana oli jo Kongossa kunnostautuneita pohjoismaisia poliisipäälliköitä. Tuolloin epäonnistunut yritys nitistää pommilla lopetti juttujen teot. Mutta Helsingissä yrittettiin sitten – viralliselta korkealta taholta – sekoittaa juuri näihin juttuihin. Kyproksessa yritys syyttää samasta pommista kun epäonnistui.

Ministerit, korkeat upseerit ja UM:n olivat jo tuolloin mukana näissä jutuissa, kuten mm. Finnairin käytössä salakuljetuksiin, joissa kamoja pudotettiin kenttien laidoille lähettymislennoilla. Näin tehtii myös ennen onnettomuutta Ahvenanmaalla. Näissä ympyröissä joku Aarnio on lähinnä langan pää, josta tulisi alkaa vetää. Sitä pelätään – taatusti.

Eli itse asia, se iso ja oikea juttu, tulisi nyt nähdä.