Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Tuula Haatainen on oikeissa vaaleissa, mutta väärään aikaan

Blogit Linnanvahti 5.12.2017 10:04
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Presidentinvaaleissa on nyt päästy siihen vaiheeseen, että ehdokkaat alkavat kampanjoida jo virallisestikin. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari avasi kampanjansa sunnuntaina, ja maanantai-iltana oli Sdp:n Tuula Haataisen vuoro.

Haataisen lähtötilanne ei ole kaksinen. Taloustutkimuksen tuorein Ylelle tekemä mittaus antoi marraskuun lopussa hänelle kannatukseksi vaatimattomat kaksi prosenttia. Ainoa myönteinen puoli siinä oli, että edellisessä gallupissa kannatus oli vielä prosenttiyksikön pienempi. Suunta on siis ylöspäin.

Altavastaajalle on ymmärrettävä taktiikka pyrkiä erottautumaan kaikin keinoin muista, ja sitä Haatainen nyt yrittää parhaansa mukaan. Hänen kampanja-avauksessa pitämänsä puhe oli siivottu lähes kliinisen puhtaaksi kaikesta aseisiin ja sotilaallisuuteen viittaavastakin. Natoa ei mainittu kertaakaan, eikä edes sanaa ulkopolitiikka. Euroopan unioni ja Yhdistyneet Kansakunnat saivat yhden maininnan.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.