Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Tuula Haatainen näytti, miten puhe kannattaa aloittaa – ja kuinka sitä ei pidä lopettaa

Mari K. Niemi
Blogit Linnanvahti 19.1.2018 13:19
Kaikki presidenttiehdokkaat pitävät Ylellä puheen. Kuinka Tuula Haatainen onnistui? Odotukset ja ennakkoluulot Tuula Haatainen on monessa mukana ollut poliitikko, joka tunnetaan pikemminkin teemojensa asiantuntijana kuin säkenöivänä esiintyjänä. Kampanjan aikana laveasta ilmaisustaan kritiikkiä saan...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Miksei sitä voida myöntää että muuhun kuin asiasisältöön puuttuminen tehdään viihteen takia. Siis ettei katsojat karkaisi puisevien ja monimutkaisten asiasisältöjen takia. Melkein sama olisi ruotia ehdokkaan pukeutuminen ja ruumiinkielen maneerit samalla? Nekään eivät merkityksettömiä ole.

Vakuuttava ja viihdyttävä esiintyminen kuuluu myyntityöhön. Tottakai poliitikolle ei ole haitaksi että hän on hyvä myyjä ja sutkit supliikkimiehet ja naiset valikoituvat polittiikkaan.

Mikä asiassa häiritsee, on kauppamiehen tarve myydä ja manipuloida. Jossa nimenomaan ne asiasisällöt unohtuvat, jotka demokraattisesti pitäisi olla edellä.

Politiikka on siis viihdettä mutta toivottavasti viihde ei politiikkaa, ainakaan ihan heti.

Kokeilu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *