Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Torvaldsin täysosuma omaan jalkaan

Blogit Linnanvahti 15.12.2017 11:04
Heikki Vento
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Presidenttiehdokkaiden toinen yhteenotto televisiossa alkoi torstaina henkilökohtaisella tyrmäyksellä, kun joukon ainoa Nato-jäsenyyden kannattaja Nils Torvalds (r) ampui täysosuman omaan jalkaansa.

Yleisradion tentin aluksi ehdokkailta kysyttiin, kuinka he toimisivat, jos Viro Euroopan Unionin avunantovelvoitteen perusteella pyytäisi Suomelta sotilaallista apua. Torvaldsin mukaan avusta päättäisi lopulta EU.

Torvaldsin ilta studiossa pimeni, kun Sauli Niinistö, Matti Vanhanen ja Laura Huhtasaari pääsivät opettamaan Torvaldsille, että EU:n Lissabonin sopimukseen kirjattu velvoite poikkeaa unionin yleisestä käytännöstä. Avunanto on nimenomaan jäsenmaiden välinen asia, jossa komissiolla tai Eurooppa-neuvostolla ei ole toimivaltaa.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.