Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Niinistön haastajilta loppuu aika, Väyrynen pilaa Vanhasen ja Huhtasaaren vaalit

Blogit Linnanvahti 19.1.2018 10:02
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Presidentinvaalien jo tuskastuttavan pitkäksi venynyt galluphiljaisuus katkesi rytinällä, kun ensin Alman lehdet ja sitten Helsingin Sanomat julkaisivat muutaman tunnin välein omat mielipidemittauksensa.

Alma ehti ensin kertoa, että Sauli Niinistön suosio olisi sulanut jo 58 prosenttiin eli jo melko lähelle lukemia, joilla edessä olisi toinen kierros. HS-gallup palautti kuitenkin haastajat ruotuun mittaamalla istuvalle presidentille 68 prosentin kannatuksen.

Ero on hämmentävän suuri. Se ei mahdu virhemarginaaleihin, eikä sitä voi selittää edes kyselyjen ajankohdalla, sillä molemmat gallupit tehtiin käytännössä samaan aikaan tammikuun toisella ja kolmannella viikolla. Vaikka eri tutkimuslaitosten mittaustuloksissa on välillä huomattaviakin eroja, näin suuria heittoja ei ole usein totuttu näkemään.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.