Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Presidenttikisan jännitys säilyy vaalipäivään saakka

Blogit Linnanvahti 30.11.2017 11:52
Heikki Vento
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Presidentti Sauli Niinistön ylivoimainen etumatka Yleisradion Taloustutkimukselta tilaamassa kannatusmittauksessa ei muuta presidentinvaalien asetelmia lainkaan. Jännitys pysyy samanlaisena äänestyspäivän 28. tammikuuta iltaan saakka.

Ylen mittauksessa Niinistöä kannatti 80 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisia lukuun ottamatta Niinistö on kaikkien puolueiden kannattajien suosikki presidentiksi. Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari on ykkönen omiensa joukossa.

Niinistön suosio on noussut edellistä vastaavasta mittauksesta neljä prosenttiyksikköä. Vaalin voittajasta ei ole ollut epäselvyyttä sen jälkeen, kun hän ilmoitti ryhtyvänsä tavoittelemaan toista kautta.

Pohdiskelu on keskittynyt siihen, valintaanko Niinistö uudelleen ensimmäisessä vaalissa vai vasta toisella kierroksella, joka olisi helmikuussa. Nyt kaksi kuukautta ennen vaaleja vaikuttaa entistä todennäköisemmältä, että Niinistö antaa eduskunnalle juhlallisen vakuutuksen 1. helmikuuta.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.