Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Presidentinvaalikuume nousee: edessä voi sittenkin olla toinen kierros

Blogit Linnanvahti 23.1.2018 10:11
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Presidentinvaalijännitys kohosi maanantaina jälleen pykälän verran, kun Iltalehti julkaisi analytiikkayhtiö Accuscoren laskeman ennusteen, jonka mukaan Sauli Niinistö saisi ensimmäisellä kierroksella vain 49,2 prosenttia äänistä.

Pudotus ei sinänsä ollut dramaattinen Accuscoren aikaisempaan ennusteeseen verrattuna. Kuukausi aikaisemmin joulukuussa yhtiö povasi Niinistön ensimmäisen kierroksen kannatukseksi 52,4 prosenttia.

Kolmen prosenttiyksikön pudotus oli kuitenkin tällä kertaa kokoaan suurempi uutinen, sillä uuden ennusteen mukaan vaaleissa olisi tulossa toinen kierros. Sen mahdollisuuteen viittasi jo Alman lehtien viime viikolla julkistettu kysely, jossa Niinistön kannatus oli enää 58 prosenttia.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.