Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Presidentinvaalien tv-peli alkoi: Väyrysen panokset jäivät piippuun

Blogit Linnanvahti 14.12.2017 09:46
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Tässäkö se sitten oli, Paavo Väyrysen odotettu panos vuoden 2018 presidentinvaaleihin?

Se oli päällimmäinen tunne presidentinvaalien ensimmäisen televisiotentin jälkeen keskiviikko-iltana. Värikkäintä antia MTV3:n kaksituntisessa "debatissa" olivat Rkp:n Nils Torvaldsin sukat, ja nekin olivat mustavalkoiset.

Etukäteen Väyrynen oli mainostanut itseään ainoana ehdokkaana, joka kykenee edes jotenkin haastamaan istuvan presidentin Sauli Niinistön. Tosi paikassa haasto jäi kuitenkin kevyeksi tussahdukseksi.

Väyrysen kommentit olivat järjestään ennalta-arvattavia, huippuna iänikuinen saivartelu puolueettomuus-termin anatomiasta.

Sen Väyrynen sai tosin laskea pieneksi voitoksi, että onnistui provosoimaan Niinistönkin mukaan väittelyyn. Sellaisessa mutapainissa istuvalla presidentillä on vain hävittävää.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.